Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy, kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku lub na patelni rozgrzewamy masło, chwilę smażymy szpinak, mieszając.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz i mieszamy. Lekko studzimy.
Wystudzony szpinak mieszamy z kulkami mozzarelli mini i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Arkusz ciasta francuskiego delikatnie rozwałkowujemy na blacie posypanym mąką i dzielimy na kwadraty odpowiadające wielkością foremkom do muffinek.
Wykładamy foremki kwadratami ciasta, które delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem i napełniamy farszem. Wierzch posypujemy startym serem mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Pieczemy około 15 minut (ciasto powinno być rumiane, a ser dokładnie rozpuszczony i lekko zarumieniony).
Jak podawać
Podajemy z zieloną sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Tartaletka z jabłkami
Łatwy w przygotowaniu, smaczny wypiek z ciasta francuskiego i jabłek. Cynamon nadaje mu niepowtarzalny smak.
Tarta Tatin
Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.
Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.
Tarta bananowo-karmelowa
Tarta jest jednym z najdoskonalszych deserów, jaki kiedykolwiek wymyślono. Dziś proponujemy Wam tartę bananowo-karmelową! Obiecujemy, że oszalejecie z zachwytu!
Zobacz wszystkie
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
4106 dni temu
Według mnie to pyszna przekąska na nie jedna imprezę ;) Osobiście nie przepadam za suszonymi pomidorami ale w tym daniu wypadło smacznie ;)
odpowiedz
4160 dni temu
at, chodzi o pomidory suszone.
odpowiedz
4160 dni temu
coś mi się wydaje, że mogą być i takie i takie pomidory, bo pewnie smakuje i z koktajlowymi i suszonymi, ale na zdjęciu coś mało też tej mozzarelli??? czyli pełna improwizacja i to lubię!!!!!!!!!!!!:)
odpowiedz
4160 dni temu
...pomidorków koktaliowych czy suszonych?? Bo na zdjęciu suszone a w przepisie koktaliowe hmmm...
odpowiedz
4168 dni temu
Bardzo fajny przepis- szybko i smacznie, czyli to co lubię najbardziej :)
odpowiedz
4172 dni temu
Pysznie się prezentują, na pewno wypóbuję na cieście Linessa, mniam :)
odpowiedz