Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy, kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku lub na patelni rozgrzewamy masło, chwilę smażymy szpinak, mieszając.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz i mieszamy. Lekko studzimy.
Wystudzony szpinak mieszamy z kulkami mozzarelli mini i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Arkusz ciasta francuskiego delikatnie rozwałkowujemy na blacie posypanym mąką i dzielimy na kwadraty odpowiadające wielkością foremkom do muffinek.
Wykładamy foremki kwadratami ciasta, które delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem i napełniamy farszem. Wierzch posypujemy startym serem mozzarella.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Pieczemy około 15 minut (ciasto powinno być rumiane, a ser dokładnie rozpuszczony i lekko zarumieniony).
Jak podawać
Podajemy z zieloną sałatą.
Zobacz podobne
przepisy
Tartaletka z jabłkami
Łatwy w przygotowaniu, smaczny wypiek z ciasta francuskiego i jabłek. Cynamon nadaje mu niepowtarzalny smak.
Tarta Tatin
Poznaj przepis na typowo francuski deser - pyszną tartę z jabłkami, podawaną ze śmietankowymi lodami.
Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.
Tarta bananowo-karmelowa
Tarta jest jednym z najdoskonalszych deserów, jaki kiedykolwiek wymyślono. Dziś proponujemy Wam tartę bananowo-karmelową! Obiecujemy, że oszalejecie z zachwytu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Czekoladowe naleśniki z bananami
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Zakwas na żurek
- Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Palia w cytrynach
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
4083 dni temu
Według mnie to pyszna przekąska na nie jedna imprezę ;) Osobiście nie przepadam za suszonymi pomidorami ale w tym daniu wypadło smacznie ;)
odpowiedz
4136 dni temu
at, chodzi o pomidory suszone.
odpowiedz
4136 dni temu
coś mi się wydaje, że mogą być i takie i takie pomidory, bo pewnie smakuje i z koktajlowymi i suszonymi, ale na zdjęciu coś mało też tej mozzarelli??? czyli pełna improwizacja i to lubię!!!!!!!!!!!!:)
odpowiedz
4137 dni temu
...pomidorków koktaliowych czy suszonych?? Bo na zdjęciu suszone a w przepisie koktaliowe hmmm...
odpowiedz
4144 dni temu
Bardzo fajny przepis- szybko i smacznie, czyli to co lubię najbardziej :)
odpowiedz
4148 dni temu
Pysznie się prezentują, na pewno wypóbuję na cieście Linessa, mniam :)
odpowiedz