
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- 4 zamykane pojemniki
Krok 1: Pieczemy orzechy
Orzechy nerkowca pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 5-7 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy 4 łyżki posiekanych listków bazylii.
Krok 3: Układamy warstwy sałatki
Kapustę szatkujemy, sałatę rwiemy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki, a pomidorki przekrawamy na pół. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i cukinię kroimy za pomocą obieraczki, tak aby powstały wstążki. Na dno zamykanych pojemników wlewamy sos, dodajemy orzechy. Warzywa i kurczaka układamy warstwowo.
Przed zjedzeniem obracamy pojemniki do góry dnem i czekamy, aż sos spłynie do wszystkich warstw sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Rosyjska sałatka warstwowa
Przygotuj sałatkę z mnóstwem warzyw, śledziem i majonezowym dressingiem. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole!


Kolorowa sałatka w słoiku
Sałatkę w słoiku możesz zabrać ze sobą do pracy lub na piknik. Przygotuj ją z kaszą, warzywami i jogurtowo-miodowym dressingiem.

Sałatka z buraków z miętą i serem
Buraki, mięta i sera. Z takich składników stworzył Karol niezwykłą i pyszną kompozycję, której musisz spróbować.

Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!

Komentarze (1)
1019 dni temu
Wprowadziłem małe modyfikacje: do sosu dodałem czosnek i majonez, a cukinię zgrillowałem razem z kurą. Wyszło cudo! Fantastyczna sałatka. W słoiku wygląda pięknie:)
odpowiedz
zobacz wszystkie