Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • 4 zamykane pojemniki

Krok 1: Pieczemy orzechy

Orzechy nerkowca pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 5-7 minut w temperaturze 180°C.

Krok 2: Przygotowujemy sos

Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy 4 łyżki posiekanych listków bazylii.

Krok 3: Układamy warstwy sałatki

Kapustę szatkujemy, sałatę rwiemy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki, a pomidorki przekrawamy na pół. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i cukinię kroimy za pomocą obieraczki, tak aby powstały wstążki. Na dno zamykanych pojemników wlewamy sos, dodajemy orzechy. Warzywa i kurczaka układamy warstwowo.

Przed zjedzeniem obracamy pojemniki do góry dnem i czekamy, aż sos spłynie do wszystkich warstw sałatki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    125 dni temu
    Wprowadziłem małe modyfikacje: do sosu dodałem czosnek i majonez, a cukinię zgrillowałem razem z kurą. Wyszło cudo! Fantastyczna sałatka. W słoiku wygląda pięknie:)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram