
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- 4 zamykane pojemniki
Przygotuj wcześniej
- Pierś z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek i ulubionymi przyprawami. Piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C.
Krok 1: Pieczemy orzechy
Orzechy nerkowca pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 5-7 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy 4 łyżki posiekanych listków bazylii.
Krok 3: Układamy warstwy sałatki
Kapustę szatkujemy, sałatę rwiemy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki, a pomidorki przekrawamy na pół. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i cukinię kroimy za pomocą obieraczki, tak aby powstały wstążki. Na dno zamykanych pojemników wlewamy sos, dodajemy orzechy. Warzywa i kurczaka układamy warstwowo.
Przed zjedzeniem obracamy pojemniki do góry dnem i czekamy, aż sos spłynie do wszystkich warstw sałatki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Makówki śląskie
- Jajka na miękko
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2707 dni temu
Wprowadziłem małe modyfikacje: do sosu dodałem czosnek i majonez, a cukinię zgrillowałem razem z kurą. Wyszło cudo! Fantastyczna sałatka. W słoiku wygląda pięknie:)
Odpowiedz