Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- 4 zamykane pojemniki
Przygotuj wcześniej
- Pierś z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek i ulubionymi przyprawami. Piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C.
Krok 1: Pieczemy orzechy
Orzechy nerkowca pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 5-7 minut w temperaturze 180°C.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dodajemy 4 łyżki posiekanych listków bazylii.
Krok 3: Układamy warstwy sałatki
Kapustę szatkujemy, sałatę rwiemy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki, a pomidorki przekrawamy na pół. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i cukinię kroimy za pomocą obieraczki, tak aby powstały wstążki. Na dno zamykanych pojemników wlewamy sos, dodajemy orzechy. Warzywa i kurczaka układamy warstwowo.
Przed zjedzeniem obracamy pojemniki do góry dnem i czekamy, aż sos spłynie do wszystkich warstw sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Sałatka z buraków z miętą i serem
Buraki, mięta i sera. Z takich składników stworzył Karol niezwykłą i pyszną kompozycję, której musisz spróbować.
Kolorowa sałatka w słoiku
Sałatkę w słoiku możesz zabrać ze sobą do pracy lub na piknik. Przygotuj ją z kaszą, warzywami i jogurtowo-miodowym dressingiem.
Rosyjska sałatka warstwowa
Przygotuj sałatkę z mnóstwem warzyw, śledziem i majonezowym dressingiem. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Sałatka z kabanosów
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Zupa instant
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Wegetariańskie kanapki
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Kanapka z kurczakiem
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Tort czekoladowo-miętowy
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Brukselka pod beszamelem i parmezanem
- Trifle makaronikowe
- Kokosanki
- Marynata azjatycka
- „Podwodne” rogaliki migdałowe
- Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
- Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z kolendry
- Pesto z rukoli
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2306 dni temu
Wprowadziłem małe modyfikacje: do sosu dodałem czosnek i majonez, a cukinię zgrillowałem razem z kurą. Wyszło cudo! Fantastyczna sałatka. W słoiku wygląda pięknie:)
odpowiedz