Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki z nakrętką
Krok 1: Przygotowujemy kaszę kuskus
Kaszę kuskus z odrobiną soli i szafranu przesypujemy do miski. Zalewamy 200 ml wrzącej wody. Pozostawiamy na 8-10 minut do spęcznienia, a następnie studzimy.
Krok 2: Układamy warstwy sałatki w słoiku
Marchew oraz ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na małe paski. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze odsączamy. Przygotowane składniki sałatki układamy warstwami w słoikach. Słoiki zamykamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Łączymy składniki dressingu
Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jogurtem, oliwą i miodem. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem rzymskim i odrobiną soku z cytryny. Przekładamy do małych pojemniczków i podajemy osobno do sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!
Sałatka z quinoą i truskawkami
Sałatka z quinoą i truskawkami to doskonały pomysł na orzeźwiający, wartościowy posiłek w ciepłe dni!
Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
Kasza jaglana może być również doskonałą podstawą sałatki. Z dodatkiem pieczonej papryki i marynowanych grzybów smakuje doskonale.
Sałatka z soczewicy i winogron
Połączenie orzechów z winogronami zawsze smakuje wyśmienicie! Jeśli dodasz do tego soczewicę i wyrazisty dressing, stworzysz sałatkę idealną!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wrapy z szynką i mango
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Energetyczne batony
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Pita pizza
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Precel z szynką
- Banoffee w słoiku
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Hummus z dodatkami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Cytryny z miodem i rumem
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Słoneczna tarta brzoskwiniowa
- Ekspresowy shake i smoothie
- Strudel jabłkowy z lodami śmietankowymi i sosem waniliowym
- Potrawka z kurczaka z fasolą
- Naleśniki orkiszowe z miodem
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Krewetki w cieście
- Tarta flambee
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2585 dni temu
można też sos wlać do słoika na dno - przed podaniem przewrócić do góry dnem żeby sos pokrył wszystkie składniki :) smacznego ;)
odpowiedz