
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki z nakrętką
Krok 1: Przygotowujemy kaszę kuskus
Kaszę kuskus z odrobiną soli i szafranu przesypujemy do miski. Zalewamy 200 ml wrzącej wody. Pozostawiamy na 8-10 minut do spęcznienia, a następnie studzimy.
Krok 2: Układamy warstwy sałatki w słoiku
Marchew oraz ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na małe paski. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze odsączamy. Przygotowane składniki sałatki układamy warstwami w słoikach. Słoiki zamykamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Łączymy składniki dressingu
Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jogurtem, oliwą i miodem. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem rzymskim i odrobiną soku z cytryny. Przekładamy do małych pojemniczków i podajemy osobno do sałatki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2911 dni temu
można też sos wlać do słoika na dno - przed podaniem przewrócić do góry dnem żeby sos pokrył wszystkie składniki :) smacznego ;)
Odpowiedz