Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- słoiki z nakrętką
Krok 1: Przygotowujemy kaszę kuskus
Kaszę kuskus z odrobiną soli i szafranu przesypujemy do miski. Zalewamy 200 ml wrzącej wody. Pozostawiamy na 8-10 minut do spęcznienia, a następnie studzimy.
Krok 2: Układamy warstwy sałatki w słoiku
Marchew oraz ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na małe paski. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze odsączamy. Przygotowane składniki sałatki układamy warstwami w słoikach. Słoiki zamykamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Krok 3: Łączymy składniki dressingu
Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jogurtem, oliwą i miodem. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem rzymskim i odrobiną soku z cytryny. Przekładamy do małych pojemniczków i podajemy osobno do sałatki.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!
Sałatka z quinoą i truskawkami
Sałatka z quinoą i truskawkami to doskonały pomysł na orzeźwiający, wartościowy posiłek w ciepłe dni!
Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
Kasza jaglana może być również doskonałą podstawą sałatki. Z dodatkiem pieczonej papryki i marynowanych grzybów smakuje doskonale.
Sałatka z soczewicy i winogron
Połączenie orzechów z winogronami zawsze smakuje wyśmienicie! Jeśli dodasz do tego soczewicę i wyrazisty dressing, stworzysz sałatkę idealną!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Piernik staropolski
- Błyskawiczne pierniczki
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2605 dni temu
można też sos wlać do słoika na dno - przed podaniem przewrócić do góry dnem żeby sos pokrył wszystkie składniki :) smacznego ;)
odpowiedz