• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • słoiki z nakrętką

Krok 1: Przygotowujemy kaszę kuskus

Kaszę kuskus z odrobiną soli i szafranu przesypujemy do miski. Zalewamy 200 ml wrzącej wody. Pozostawiamy na 8-10 minut do spęcznienia, a następnie studzimy.

Krok 2: Układamy warstwy sałatki w słoiku

Marchew oraz ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Sałatę myjemy, osuszamy i kroimy na małe paski. Ciecierzycę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze odsączamy. Przygotowane składniki sałatki układamy warstwami w słoikach. Słoiki zamykamy i przed podaniem wstawiamy do lodówki.

Krok 3: Łączymy składniki dressingu

Cebule dymki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jogurtem, oliwą i miodem. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem rzymskim i odrobiną soku z cytryny. Przekładamy do małych pojemniczków i podajemy osobno do sałatki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    357 dni temu
    można też sos wlać do słoika na dno - przed podaniem przewrócić do góry dnem żeby sos pokrył wszystkie składniki :) smacznego ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram