• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy quinoę

Quinoę dokładnie myjemy, odcedzamy i dodajemy do 275 ml lekko osolonej, wrzącej wody. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut, zdejmujemy z ognia i zostawiamy na 5-10 minut do spęcznienia, a następnie studzimy.

Krok 2: Orzechy miksujemy na krem

Orzechy włoskie drobno mielemy i miksujemy z olejem na krem. Pieprz osączamy i drobno siekamy. Dodajemy do kremu i doprawiamy sokiem z cytryny, solą i cukrem. Sałatę czyścimy, myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki. Układamy na platerze. Quinoę umieszczamy na środku.

KR 3: Sałatkę skrapiamy dressingiem

Dymki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Truskawki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Buraka obieramy i ścieramy drobno na tarce. Wszystko układamy na sałatce i podajemy skropione kremem z orzechów włoskich.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    70 dni temu
    Czy buraka ścieramy surowego, czy uprzednio ugotowanego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    67 dni temu
    Używamy surowego buraka :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram