Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy ananasa
Ananasa kroimy w ćwiartki, obieramy i usuwamy zdrewniały rdzeń. Miąższ kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Papryczkę chili pozbawiamy nasion. Dymki i papryczkę drobno siekamy. Orzeszki ziemne grubo siekamy. Mieszamy z chili, cebulą dymką, 1-2 łyżeczkami soku wyciśniętego z limonki, miodem i olejem, doprawiamy solą.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Rukolę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Awokado kroimy na pół i pozbawiamy pestek, owoce obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Rozkładamy z rukolą i ananasem na talerzach i polewamy dressingiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.
Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
Sałatka z ogórków z kurczakiem
Szukasz przepisu na sałatkę, którą przygotujesz w oka mgnieniu? Koniecznie wypróbuję tę!
Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, gruszką i granatem według pomysłu Pawła Małeckiego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kompot z suszu z cytryną
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)