Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy ananasa
Ananasa kroimy w ćwiartki, obieramy i usuwamy zdrewniały rdzeń. Miąższ kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Papryczkę chili pozbawiamy nasion. Dymki i papryczkę drobno siekamy. Orzeszki ziemne grubo siekamy. Mieszamy z chili, cebulą dymką, 1-2 łyżeczkami soku wyciśniętego z limonki, miodem i olejem, doprawiamy solą.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Rukolę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Awokado kroimy na pół i pozbawiamy pestek, owoce obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Rozkładamy z rukolą i ananasem na talerzach i polewamy dressingiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Mini burgery
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Nuggetsy z kurczaka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Ryba po japońsku
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto marchewkowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)