Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy ananasa
Ananasa kroimy w ćwiartki, obieramy i usuwamy zdrewniały rdzeń. Miąższ kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Papryczkę chili pozbawiamy nasion. Dymki i papryczkę drobno siekamy. Orzeszki ziemne grubo siekamy. Mieszamy z chili, cebulą dymką, 1-2 łyżeczkami soku wyciśniętego z limonki, miodem i olejem, doprawiamy solą.
Krok 3: Podajemy sałatkę
Rukolę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Awokado kroimy na pół i pozbawiamy pestek, owoce obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Rozkładamy z rukolą i ananasem na talerzach i polewamy dressingiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
 - Uszka z grzybami
 - Piernik świąteczny
 - Śledzie po kaszubsku
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Boczek pieczony
 - Mini burgery
 - Przekąski sylwestrowe
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Jajka na miękko
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Makówki śląskie
 - Ryba po japońsku
 - Guacamole
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ciasto marchewkowe
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)