Sałatka z grillowanych owoców

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Owoce

Wszystkie owoce myjemy, obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 7 mm. Następnie układamy je na rozgrzanym grillu. Grillujemy kilka minut z obu stron.

Piwne zabaglione

Jajka z cukrem ucieramy za pomocą rózgi lub miksera (w metalowej misce, którą można umieścić w garnku i ubijać na parze). Miskę kładziemy na garnek z gotującą się wodą i cały czas ubijamy, stopniowo dodając piwo. Ubijamy do momentu uzyskania gładkiej, puszystej konsystencji. Miskę zdejmujemy z garnka i ubijamy jeszcze przez kilka minut.

Sposób podania

Na talerzu układamy grillowane owoce z sosem zabaglione. Dekorujemy świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1524 dni temu
    Pyszna sałatka, owoce z grilla są super :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1525 dni temu
    Jak owoce, to coś dla mnie, kupiłam ostatnio w Lidlu takie słodkiego dojrzałego ananasa, pycha, muszę wypróbować przepis.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram