Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Kroimy gruszki
Dojrzałe gruszki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plastry o grubości 2-3 mm. Syrop klonowy oraz likier mieszamy i zalewamy nim gruszki. Pozostawiamy na ok. 50-60 minut.
Krok 2: Arbuza kroimy w kostkę
Dojrzałego arbuza kroimy w równą kostkę (ok. 1 x 1 cm). Owoc granatu myjemy, wyciągamy pestki i łączymy z arbuzem.
Orzechy prażymy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 5-7 minut.
Krok 3: Gruszkę w likierze układamy na talerzu
Gdy gruszka nabierze smaku likieru i syropu klonowego, wyjmujemy plastry i układamy na talerzu w okrąg. Na gruszki wykładamy arbuza z granatem. Całość polewamy sosem pozostałym po namaczaniu gruszki. Na końcu posypujemy prażonymi orzechami.
Wskazówka: Dla odważnych i ciekawych smaków – do sałatki dodaj ser feta!
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
Orzeźwiające połączenie sałaty, owoców, oliwek, cebuli i sera brie. Lekkie i bardzo smaczne danie nie tylko na letnie upały.
Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!
Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
Sałatka fitness
Niesamowicie prosta, szybka, zdrowa i pyszna sałatka z owoców i suszonej żurawiny doda Ci energii w gorący letni dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zielona przystawka
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Sałatka z homara z arbuzem
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Torcik serowy à la tiramisu
- Babeczki dyniowe
- Sernik czekoladowy
- Suflet malinowy
- Pity z falafelami
- Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
- Jogurtowy sernik na zimno
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pascha wielkanocna
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
- Konfitura borówkowa z limonką
- Pieczona kaczka z cykorią
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Deser migdałowy z ciastkami amaretti
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
- Lemoniada arbuzowa
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)