
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto na pierogi
- Makowiec japoński
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)