Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)

Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ratatouille

Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.

Ratatouille

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pilaw z roladkami z cukinii

Aromatyczny ryż podany z oryginalnymi warzywnymi roladkami. Pyszny pomysł na delikatny, lekki i smaczny posiłek.

Pilaw z roladkami z cukinii

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!