
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.

Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!

Pilaw z roladkami z cukinii
Aromatyczny ryż podany z oryginalnymi warzywnymi roladkami. Pyszny pomysł na delikatny, lekki i smaczny posiłek.

Komentarze (0)