Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Ratatouille
Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Pilaw z roladkami z cukinii
Aromatyczny ryż podany z oryginalnymi warzywnymi roladkami. Pyszny pomysł na delikatny, lekki i smaczny posiłek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Grillowana kukurydza
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Pizza 4 sery
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Tarta z masą krówkową i figami
- Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
- Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Tort orzechowy
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
- Karidopita, czyli greckie ciasto orzechowe z kremem jogurtowym
- Chipsy z jabłek
- Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
- Dżem nektarynkowy z wanilią
- Miska warzyw
- Knedle ze śliwkami
- Rogale półfrancuskie z makiem i bakaliami
- Sylwestrowe „lane” chrusty
- Jabłkowy chutney z piwem
- Drożdżowa gwiazda z makiem i bakaliami
- Rigatoni z ricottą
- Pesto z liści rzodkiewki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)