Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sałatę oczyszczamy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Liście bazylii obrywamy. Łyżką do lodów z miąższu arbuza wykrawamy kulki, usuwając pestki i zbierając sok. Maliny przebieramy i myjemy. Przekładamy do miski wraz z kulkami arbuza, sałatą i bazylią.

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cytrynę sparzamy, wycieramy do sucha, skórkę ścieramy. Miąższ wyciskamy. Cebulę mieszamy z sokiem zebranym z arbuza i 2-3 łyżkami soku z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser brie kroimy w drobną kostkę. Sałatkę ostrożnie mieszamy z dressingiem, posypujemy serem brie i skórką z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!