Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy wraz z ryżem na 1 łyżce rozgrzanej oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy bulion warzywny, doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem – doprowadzamy do wrzenia. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut, aż ryż będzie miękki, a następnie trzymamy w cieple.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Oba składniki łączymy z serem, doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Odkładamy kilka liści bazylii, resztę siekamy, dodajemy i mieszamy.
Cukinię oczyszczamy, kroimy wzdłuż na 16 plastrów (o grubości około 0,5 cm). Plastry cukinii podsmażamy porcjami na powlekanej patelni na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą miękkie. Osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry cukinii smarujemy masą marchewkowo-pomidorową, zwijamy w roladki i układamy na pilawie (ugotowanym ryżu z dodatkami), posypując listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
Orzeźwiające połączenie sałaty, owoców, oliwek, cebuli i sera brie. Lekkie i bardzo smaczne danie nie tylko na letnie upały.
Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
Szybki sposób na lekką kolację lub przekąskę we francuskim stylu! Wystarczy kilka minut, by oczarować smakiem.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z cukinią i łososiem
- Tatar z łososia
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Risotto z pieczarkami
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Krem z dyni
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Roladki z indyka z warzywami i ryżem
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
- Szybka kapusta po grecku
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Zupa w stylu azjatyckim
- Klops z jajkiem
- Gorąca lemoniada
- Sałatka z rukolą i gruszką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2842 dni temu
Wg mnie danie jest przepyszne i bardzo aromatyczne. Ja polecam :)
odpowiedz
3350 dni temu
Danie wyglada ladnie, ale jesli chodzi o smak - bez rewelacji. Nie polecam.
odpowiedz