
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy wraz z ryżem na 1 łyżce rozgrzanej oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy bulion warzywny, doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem – doprowadzamy do wrzenia. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut, aż ryż będzie miękki, a następnie trzymamy w cieple.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Oba składniki łączymy z serem, doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Odkładamy kilka liści bazylii, resztę siekamy, dodajemy i mieszamy.
Cukinię oczyszczamy, kroimy wzdłuż na 16 plastrów (o grubości około 0,5 cm). Plastry cukinii podsmażamy porcjami na powlekanej patelni na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą miękkie. Osączamy na papierze kuchennym, doprawiamy solą i pieprzem. Plastry cukinii smarujemy masą marchewkowo-pomidorową, zwijamy w roladki i układamy na pilawie (ugotowanym ryżu z dodatkami), posypując listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Świąteczne pierniczki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3210 dni temu
Wg mnie danie jest przepyszne i bardzo aromatyczne. Ja polecam :)
Odpowiedz
3718 dni temu
Danie wyglada ladnie, ale jesli chodzi o smak - bez rewelacji. Nie polecam.
Odpowiedz