
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ser brie rozgniatamy widelcem. Krakersy kruszymy. Oba składniki łączymy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką oraz sokiem z cytryny.
Seler oczyszczamy, w razie potrzeby usuwamy włókna. Liście obcinamy, drobno siekamy i dodajemy do masy, którą smarujemy łodygi selera naciowego.
Podajemy z dodatkowymi krakersami według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!

Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.

Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.

Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Komentarze (3)
754 dni temu
Super. fajnaz chrupiąca przekąska. ja do sera dodaję ciut jogurtu naturalnego. Pysznie :)
odpowiedz
753 dni temu
Dobry pomysł, by nadać kremowej konsystencji :)
1104 dni temu
Wyśmienite. Goście za każdym razem sa zachwyceni i to danie robi furorę. A przygotowanie zajmuje rzeczywiście 15 minut i nie potrzeba nic gotować/smażyć :)
odpowiedz
zobacz wszystkie