Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w plasterki. Szczypiorek siekamy i mieszamy z octem, olejem, musztardą, solą i pieprzem. Łączymy z rzodkiewką i doprawiamy do smaku.

Orzechy drobno mielemy i mieszamy z bułką tartą. Ser camembert kroimy na 8 trójkątów. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku, a na końcu w orzechach, lekko dociskając, by panierka przywarła. Smażymy na gorącym maśle na małym lub średnim ogniu ok. 3 minut na złotobrązowy kolor. Podajemy z sałatką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów

Szybki sposób na lekką kolację lub przekąskę we francuskim stylu! Wystarczy kilka minut, by oczarować smakiem.

Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ratatouille

Pyszne danie na bazie warzyw to prawdziwa klasyka kuchni francuskiej. Świetne jako samodzielna potrawa lub dodatek do mięs.

Ratatouille

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Pilaw z roladkami z cukinii

Aromatyczny ryż podany z oryginalnymi warzywnymi roladkami. Pyszny pomysł na delikatny, lekki i smaczny posiłek.

Pilaw z roladkami z cukinii

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!