
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA
Mąkę przesypujemy na głęboki talerz, dodajemy pieprz, mieszamy. Jajko lekko roztrzepujemy za pomocą widelca na drugim głębokim talerzu. Bułkę tartą również przesypujemy na trzeci głęboki talerz.
KROK 2: PANIERUJEMY CAMEMBERT
Sery camembert kroimy w trójkąty i obtaczamy kolejno: w mące, w jajku, a na końcu w bułce tartej.
KROK 3: SMAŻYMY CAMEMBERT
Sery w panierce smażymy na gorącym maśle, na powlekanej patelni, pod przykryciem, na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, kroimy w cienkie plasterki i układamy na 4 talerzach. Umieszczamy na nich usmażone sery camembert i żurawiny. Dekorujemy natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
3484 dni temu
Próbowałam nie raz z serami pleśniowymi - jednak najlepiej udają mi się smażone w całości :/ Mają tak rzadki środek, że nie ma szans, by panierka dała radę go powstrzymać :/ Jest na to jakiś sposób?
odpowiedz
3484 dni temu
A., trzeba dokładnie zapanierować ser i smażyć go na dobrze rozgrzanej patelni jak najkrócej :)
3366 dni temu
Jednynym sposobem jest dwa razy panierować i smażyc na tzw głebokim tluszczu czyli we rytkownicy ,aby cały dokładnie zasmażył sie. 100 % wyjdzie.
3366 dni temu
Akurat zajrzałem tu przypadkowo i kolega Kriss dokładnie pisze to co robimy w pracy. Smazymy dokladnie opanierowany n\we frytkownicy i jak spuchnie wyciagamy potem lekko opadnie ,ale jest ok.
2001 dni temu
Prosze sprobowac dwa razy w panierce. Jajko, bulka, jakjo, bulka. I smazyc na duzym ogniu. Z mozzarellą sie udaje :)
943 dni temu
Zamrozić przed smażeniem.
3700 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. rzeczywiście sery kroimy w cząstki. Aby ser się nie wypłynął trzeba go dokładnie obtoczyć w panierce i pamiętać, że smażymy go na bardzo małym ogniu. Należy również doglądać sera w trakcie smażenia. Jeśli nasza panierka zarumieni się szybciej niż w ciągu 10 minut, sery ściągamy wcześniej z patelni.
odpowiedz
3700 dni temu
"Ser camembert kroimy na pół, obtaczamy w panierce i smażymy". Na zdjęciu widzimy "8" - panierka znajduje się również na bokach, więc nie został pokrojony po usmażeniu. Jak więc smażyć? Połówki czy "8"? Zbyt drobne kawałki nie rozpuszczą się?
odpowiedz