Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA
Mąkę przesypujemy na głęboki talerz, dodajemy pieprz, mieszamy. Jajko lekko roztrzepujemy za pomocą widelca na drugim głębokim talerzu. Bułkę tartą również przesypujemy na trzeci głęboki talerz.
KROK 2: PANIERUJEMY CAMEMBERT
Sery camembert kroimy w trójkąty i obtaczamy kolejno: w mące, w jajku, a na końcu w bułce tartej.
KROK 3: SMAŻYMY CAMEMBERT
Sery w panierce smażymy na gorącym maśle, na powlekanej patelni, pod przykryciem, na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, kroimy w cienkie plasterki i układamy na 4 talerzach. Umieszczamy na nich usmażone sery camembert i żurawiny. Dekorujemy natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
Wyborna, bardzo aromatyczna zapiekanka. Prawdziwy francuski przysmak, który wyczarujesz z kilku prostych składników.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Quiche lorraine
Słynna wytrawna tarta znana też jako placek lotaryński. Kruchy spód wypełniony masą z boczkiem i cebulą smakuje każdemu.
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Domek z piernika
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
3229 dni temu
Próbowałam nie raz z serami pleśniowymi - jednak najlepiej udają mi się smażone w całości :/ Mają tak rzadki środek, że nie ma szans, by panierka dała radę go powstrzymać :/ Jest na to jakiś sposób?
odpowiedz
3229 dni temu
A., trzeba dokładnie zapanierować ser i smażyć go na dobrze rozgrzanej patelni jak najkrócej :)
3112 dni temu
Jednynym sposobem jest dwa razy panierować i smażyc na tzw głebokim tluszczu czyli we rytkownicy ,aby cały dokładnie zasmażył sie. 100 % wyjdzie.
3112 dni temu
Akurat zajrzałem tu przypadkowo i kolega Kriss dokładnie pisze to co robimy w pracy. Smazymy dokladnie opanierowany n\we frytkownicy i jak spuchnie wyciagamy potem lekko opadnie ,ale jest ok.
1746 dni temu
Prosze sprobowac dwa razy w panierce. Jajko, bulka, jakjo, bulka. I smazyc na duzym ogniu. Z mozzarellą sie udaje :)
689 dni temu
Zamrozić przed smażeniem.
3445 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. rzeczywiście sery kroimy w cząstki. Aby ser się nie wypłynął trzeba go dokładnie obtoczyć w panierce i pamiętać, że smażymy go na bardzo małym ogniu. Należy również doglądać sera w trakcie smażenia. Jeśli nasza panierka zarumieni się szybciej niż w ciągu 10 minut, sery ściągamy wcześniej z patelni.
odpowiedz
3445 dni temu
"Ser camembert kroimy na pół, obtaczamy w panierce i smażymy". Na zdjęciu widzimy "8" - panierka znajduje się również na bokach, więc nie został pokrojony po usmażeniu. Jak więc smażyć? Połówki czy "8"? Zbyt drobne kawałki nie rozpuszczą się?
odpowiedz