zobacz film Przekąski na imprezę

DG i Olciiak

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Koreczki z boczkiem

KROK 1: Na wykałaczkę nabijamy bagietkę, boczek, ogórka i paprykę

Ogórki kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Plastry boczku kroimy wzdłuż na pół, a następnie zwijamy w rulonik. Bagietkę kroimy w plastry, a następnie przekrawamy na 4 części. Na wykałaczkę nabijamy bagietkę, boczek, ogórka i kończymy papryką.

Koreczki z łososiem

KROK 2: Nabijamy pieczywo, łososia z serkiem i oliwkę

Pieczywo kroimy w kostkę i nabijamy na wykałaczkę, zwijamy plaster łososia, smarujemy serkiem i na koniec nabijamy oliwkę.

Koreczki z kiełkami

Pomidorki przekrawamy na pół. Ogórka kroimy na cząstki. Na wykałaczkę nabijamy naprzemiennie kawałki ogórków i pomidorków, smarując każdy z nich serkiem. Całość posypujemy kiełkami.

Tortilla z kabanosami

KROK 3: Zwijamy tortillę ze składnikami

Paprykę i marchewkę kroimy w paski. Mieszamy serek śmietankowy z chrzanem. Kabanosy przecinamy wzdłuż na pół. Tortillę smarujemy serkiem. Na brzegu układamy składniki, a następnie zwijamy w rulon. Tniemy w kawałki. Roladki podajemy z sosem śmietankowo-chrzanowym i posypujemy kiełkami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Iza Iza
    2829 dni temu
    Czy te wykałaczki są dostępne w Lidlu?

    odpowiedz

  • Olga Olga
    2904 dni temu
    Gdzie dostępne są takie patyczki?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!