Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wykałaczki
- formę do pieczenia muffinek
- papierowe papilotki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Seler naciowy z serkiem o smaku pesto
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy. Serek kozi mieszamy z pesto i pistacjami. Na każdy kawałek selera nakładamy nadzienie oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Tortilla z guacamole i kabanosami
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy. Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Frittata ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody. Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy. Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
Zmień zwykłe kanapki w kolorowe koreczki i zobacz, ile frajdy może sprawić dziecku zwykłe śniadanie. Są pyszne i zdrowe!
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Kompot z suszu z cytryną
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierniki
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3268 dni temu
Jak ten Pan Krzysztof pięknie opowioada o tym selerze naciowym i szczypiorku :)
odpowiedz
3269 dni temu
kuchnia lidla jest pomocna tak jak cukierna lidla super pomysł na dania i desery smaczne często z nich korzystsm bo sa,smaczne i proste uwielbiam ciasta Pawła Małeckiego i oczywiście Okrasy dania czy Paskala
odpowiedz
3269 dni temu
Pomysły baaardzo fajne, skorzystam na pewno!1
odpowiedz