Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wykałaczki
- formę do pieczenia muffinek
- papierowe papilotki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Seler naciowy z serkiem o smaku pesto
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy. Serek kozi mieszamy z pesto i pistacjami. Na każdy kawałek selera nakładamy nadzienie oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Tortilla z guacamole i kabanosami
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy. Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Frittata ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody. Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy. Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
Zmień zwykłe kanapki w kolorowe koreczki i zobacz, ile frajdy może sprawić dziecku zwykłe śniadanie. Są pyszne i zdrowe!
Chorizo z ziemniakami
Pikantna, treściwa przekąska prosto z południa. Sprawdzi się podczas niejednego spotkania, a jej smak doceni każdy gość.
Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Herbaciane paluszki
- Placki z selera
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Makaron z kurkami
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Ciasteczka marchewkowo-bananowe
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Lody truskawkowo-miętowe
- Naleśniki ze szparagami
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Serowa kula z brokułów
- Minipizza z kabanosami
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Tort malinowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3248 dni temu
Jak ten Pan Krzysztof pięknie opowioada o tym selerze naciowym i szczypiorku :)
odpowiedz
3249 dni temu
kuchnia lidla jest pomocna tak jak cukierna lidla super pomysł na dania i desery smaczne często z nich korzystsm bo sa,smaczne i proste uwielbiam ciasta Pawła Małeckiego i oczywiście Okrasy dania czy Paskala
odpowiedz
3249 dni temu
Pomysły baaardzo fajne, skorzystam na pewno!1
odpowiedz