
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wykałaczki
- formę do pieczenia muffinek
- papierowe papilotki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Seler naciowy z serkiem o smaku pesto
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy. Serek kozi mieszamy z pesto i pistacjami. Na każdy kawałek selera nakładamy nadzienie oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Tortilla z guacamole i kabanosami
Awokado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz kolendrę. Mieszamy, rozgniatając masę widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Kabanosy kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z guacamole. Dodajemy oliwę i mieszamy. Na każdą tortillę nakładamy pasek farszu oraz garść roszponki. Zwijamy. Tortille przebijamy wykałaczkami w równych odstępach i kroimy na mniejsze kawałki.
Frittata ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem
Na łyżce rozgrzanej oliwy szklimy posiekany czosnek z solą, dodajemy szpinak i smażymy do odparowania wody. Jajka ubijamy z mlekiem, solą i pieprzem. Dodajemy porwaną natkę pietruszki, posiekane suszone pomidory, połowę pokrojonego w kostkę koziego sera i szpinak. Mieszamy. Foremki wykładamy papilotkami, wypełniamy masą. Posypujemy resztą koziego sera. Zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba po japońsku
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
3575 dni temu
Jak ten Pan Krzysztof pięknie opowioada o tym selerze naciowym i szczypiorku :)
Odpowiedz
3576 dni temu
kuchnia lidla jest pomocna tak jak cukierna lidla super pomysł na dania i desery smaczne często z nich korzystsm bo sa,smaczne i proste uwielbiam ciasta Pawła Małeckiego i oczywiście Okrasy dania czy Paskala
Odpowiedz
3577 dni temu
Pomysły baaardzo fajne, skorzystam na pewno!1
Odpowiedz