Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Koreczki

Pomidorki koktajlowe przekrajamy na pół i odstawiamy. Chleb smarujemy serkiem twarogowym. Na pierwszej kromce układamy warstwowo liść sałaty, czerwoną paprykę (w całym kawałku), szynkę, żółtą paprykę (w całym kawałku), sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba (twarogiem do środka kanapki). W rogach tak przygotowanej kanapki rozładamy przekrojone pomidorki koktajlowe, wbijamy w nie patyczki bambusowe, aby przytrzymać kanapkę. Następnie kanapkę przekrawamy na pół i jeszcze raz na pół, aby powstały 4 koreczki z pomidorkową czapeczką.

Kakao

Mleko zagotowujemy, dodajemy miód i kakao.

Jak podawać?

Do koreczków podajemy nektarynkę i kakao.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    3270 dni temu
    a moje prawie 4 letnie dziecko bardzo lubi paprykę to jedno z nielicznych warzyw jakie lubi obok jest tylko ogórek i czasem marchewka. Papryka ma więcej witaminy C niż cytryna.

    odpowiedz

  • agi03 agi03
    3418 dni temu
    gdybym jadła oczami to by mi smakowało

    odpowiedz

  • kaja kaja
    3525 dni temu
    gość jesteś trochę wredny co ci zależy kupić 1l mleka i 1 całą paprykę

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3561 dni temu
    Magdo, papryka to wyjątkowo cenne warzywo, z mnóstwem witaminy C i innych łatwo przyswajalnych witamin i minerałów. Sama zresztą poczytaj o tym w naszej encyklopedii warzyw i owoców - https://kuchnialidla.pl/ryneczek-lidla/owoce-warzywa/papryka?returnUrl=%2Fryneczek-lidla%2Fowoce-warzywa%3Fletter%3Dp . Jeśli Ty lub Twoje dziecko nie cierpicie na choroby układu pokarmowego, nie ma żadnych przeciwwskazań do jej jedzenia. Jeśli obawiasz się, że skórka od papryki może „zalec” na żołądku, to po prostu ją zdejmij. Zrobisz to prosto: opiecz paprykę w wysokiej temperaturze w piekarniku ( aż skórka miejscami stanie się czarna), włóż ją na kilka minut do foliowej torebki i szczelnie zawiń, po czym zdejmij skórkę. Z takiej papryki możesz korzystać zarówno dodając ją sałatek czy past na kanapki, jak również przyrządzisz z niej pyszną zupę krem. Wartościową, smaczną i lekką. Smacznego!

    odpowiedz

  • magda magda
    3561 dni temu
    dzieci lubią paprykę?? a jej skora nie leży ciężko na brzuszku?? ja w dzieciństwie ani mój syn obecnie nie jadamy jej bo nie smakuje fajnie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3629 dni temu
    a co dla dzieci które nie mogą jeść białka, soi oraz papryki bo są uczulone

    odpowiedz

  • mniam mniam
    3671 dni temu
    super koreczki są w smaku próbować mniam......................................................................................

    odpowiedz

  • twaGość twaGość
    3672 dni temu
    super są te koreczki mniammmmm................................................

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3766 dni temu
    W którym lidlu można kupić szklankę mleka czy 1/4 papryki ?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!