Kanapka BAGIETKA & KREWETKA
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.

2. Mujemy i osuszamy sałatę masłową.

3. Obieramy awokado i przekrawamy je w plastry.

4. Myjemy limonkę, sparzamy ją i kroimy w plastry.

5. Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki z curry, pieprzem i solą.

6. Na kromkę nakładamy następująco: sałatę masłową, awokado, plastry limonki oraz krewetki.

7. Całość dekorujemy majonezem.

Bagietka z masłem czosnkowym

bagietka z masłem czosnkowym

Pachnąca i chrupiąca! Pszenna, pyszna bagietka smakowicie nadziana aromatycznym masłem czosnkowo-pietruszkowym. Uwodzi już od pierwszego kęsa…

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1594 dni temu
    nie ma to jak wpierniczać limonkę ze skórką i nieobrane krewetki.. no chyba, że jak już zalejemy wszystko majonezem to będziemy się grzebać w tym sosie wyciskając limonkę i zdejmując pancerz z krewetek. Danie ładnie wygląda na zdjęciu, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram