Kanapka bagietka i krewetka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.

2. Mujemy i osuszamy sałatę masłową.

3. Obieramy awokado i przekrawamy je w plastry.

4. Myjemy limonkę, sparzamy ją i kroimy w plastry.

5. Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki z curry, pieprzem i solą.

6. Na kromkę nakładamy następująco: sałatę masłową, awokado, plastry limonki oraz krewetki.

7. Całość dekorujemy majonezem.

Bagietka z masłem czosnkowym

bagietka z masłem czosnkowym

Pachnąca i chrupiąca! Pszenna, pyszna bagietka smakowicie nadziana aromatycznym masłem czosnkowo-pietruszkowym. Uwodzi już od pierwszego kęsa…

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    3900 dni temu
    nie ma to jak wpierniczać limonkę ze skórką i nieobrane krewetki.. no chyba, że jak już zalejemy wszystko majonezem to będziemy się grzebać w tym sosie wyciskając limonkę i zdejmując pancerz z krewetek. Danie ładnie wygląda na zdjęciu, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!