
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.
2. Mujemy i osuszamy sałatę masłową.
3. Obieramy awokado i przekrawamy je w plastry.
4. Myjemy limonkę, sparzamy ją i kroimy w plastry.
5. Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki z curry, pieprzem i solą.
6. Na kromkę nakładamy następująco: sałatę masłową, awokado, plastry limonki oraz krewetki.
7. Całość dekorujemy majonezem.
Bagietka z masłem czosnkowym
Pachnąca i chrupiąca! Pszenna, pyszna bagietka smakowicie nadziana aromatycznym masłem czosnkowo-pietruszkowym. Uwodzi już od pierwszego kęsa…
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka cała wspaniała
Pyszna różnorodność smaków do przygotowania w parę chwil: szpinak, kozi ser i schab ułożone na pysznej chrupiącej bułce.

Kanapka łososie są w sosie
Pomysł na zdrową przekąskę w kilka chwil? Ciemne pieczywo, ogórek i wędzony łosoś! Do tego odrobina koperku... i gotowe.

Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!


Zobacz przepisy
na święta
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
- Ciasto z profiterolkami
- Królik duszony w marchewce i maśle
- Pasztet z ciecierzycy
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Miniserniczki z serka homogenizowanego
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Babka bezglutenowa z lukrem malinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Babeczki waniliowe – przepis
- Marmolada z fig i wanilii
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Pasztet z dzika
- Ajerkoniakowy tort wielkanocny
- Muffinki wielkanocne
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3965 dni temu
nie ma to jak wpierniczać limonkę ze skórką i nieobrane krewetki.. no chyba, że jak już zalejemy wszystko majonezem to będziemy się grzebać w tym sosie wyciskając limonkę i zdejmując pancerz z krewetek. Danie ładnie wygląda na zdjęciu, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
odpowiedz