Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.
2. Mujemy i osuszamy sałatę masłową.
3. Obieramy awokado i przekrawamy je w plastry.
4. Myjemy limonkę, sparzamy ją i kroimy w plastry.
5. Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki z curry, pieprzem i solą.
6. Na kromkę nakładamy następująco: sałatę masłową, awokado, plastry limonki oraz krewetki.
7. Całość dekorujemy majonezem.
Bagietka z masłem czosnkowym
Pachnąca i chrupiąca! Pszenna, pyszna bagietka smakowicie nadziana aromatycznym masłem czosnkowo-pietruszkowym. Uwodzi już od pierwszego kęsa…
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka cała wspaniała
Pyszna różnorodność smaków do przygotowania w parę chwil: szpinak, kozi ser i schab ułożone na pysznej chrupiącej bułce.
Kanapka łososie są w sosie
Pomysł na zdrową przekąskę w kilka chwil? Ciemne pieczywo, ogórek i wędzony łosoś! Do tego odrobina koperku... i gotowe.
Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Zapiekana bagietka ze szpinakiem
- Bagietka capresse
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Krewetki w czerwonym curry
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Koktajl z krewetek
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Awokado zapiekane z jajkiem
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Wielkanocne koszyczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Kawowe babeczki z kubka
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Minitorciki z krewetkami
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Sos chrzanowy
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3879 dni temu
nie ma to jak wpierniczać limonkę ze skórką i nieobrane krewetki.. no chyba, że jak już zalejemy wszystko majonezem to będziemy się grzebać w tym sosie wyciskając limonkę i zdejmując pancerz z krewetek. Danie ładnie wygląda na zdjęciu, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
odpowiedz