![Kanapka bagietka i krewetka Kanapka bagietka i krewetka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cd4c57fc2841-e5c6a75dcc-Katalog-kanapek_98662_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy masłem.
2. Mujemy i osuszamy sałatę masłową.
3. Obieramy awokado i przekrawamy je w plastry.
4. Myjemy limonkę, sparzamy ją i kroimy w plastry.
5. Na rozgrzanej patelni smażymy krewetki z curry, pieprzem i solą.
6. Na kromkę nakładamy następująco: sałatę masłową, awokado, plastry limonki oraz krewetki.
7. Całość dekorujemy majonezem.
Bagietka z masłem czosnkowym
Pachnąca i chrupiąca! Pszenna, pyszna bagietka smakowicie nadziana aromatycznym masłem czosnkowo-pietruszkowym. Uwodzi już od pierwszego kęsa…
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka cała wspaniała
Pyszna różnorodność smaków do przygotowania w parę chwil: szpinak, kozi ser i schab ułożone na pysznej chrupiącej bułce.
![Kanapka cała wspaniała](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5e3dfbc6bb2-f5010f67a5-Katalog-kanapek_98699_960x540.webp)
Kanapka łososie są w sosie
Pomysł na zdrową przekąskę w kilka chwil? Ciemne pieczywo, ogórek i wędzony łosoś! Do tego odrobina koperku... i gotowe.
![Kanapka łososie są w sosie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0d9bb44ba394-6deb8fcbe0-Katalog-kanapek_98610_960x540.webp)
Kanapka na bogato
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!
![Kanapka na bogato](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aef0f2b4bbbc-b9ad47e1fb-Katalog-kanapek_98948_960x540.webp)
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
![Kanapka szybka rybka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b77f3dbd111f-e84bd89c9f-Katalog-kanapek_98553_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Zapiekana bagietka ze szpinakiem
- Bagietka capresse
- Francuskie tosty z boczkiem i serem
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Krewetki w czerwonym curry
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
- Koktajl z krewetek
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Awokado zapiekane z jajkiem
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Wielkanocne koszyczki
- Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Kawowe babeczki z kubka
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Minitorciki z krewetkami
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Sos chrzanowy
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Long drink bananowo-czekoladowy z rumem
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
Komentarze (1)
3762 dni temu
nie ma to jak wpierniczać limonkę ze skórką i nieobrane krewetki.. no chyba, że jak już zalejemy wszystko majonezem to będziemy się grzebać w tym sosie wyciskając limonkę i zdejmując pancerz z krewetek. Danie ładnie wygląda na zdjęciu, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
odpowiedz