
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blender
- papier do pieczenia
Krok 1: Przygotowujemy sos
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
Krok 2: Przygotowujemy ciasto francuskie
Ciasto francuskie rozwijamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta rozsmarowujemy przygotowany wcześniej sos i całość posypujemy serem mozzarella. Następnie układamy plasterki salami i posypujemy oliwkami. Całość ponownie posypujemy odrobiną sera.
Krok 3: Pieczemy chlebek pizzowy
Brzegi ciasta francuskiego co 2 cm nacinamy pod kątem 45 stopni. Następnie przykrywamy wszystkie składniki naciętymi paskami raz z jednej, raz z drugiej strony, tak aby stworzyły coś na kształt warkocza. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez 15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pizzo-burger
Masz ochotę na burgera i pizzę jednocześnie? DG pokaże Ci sposób, jak te dwa dania połączyć w jedno!

Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!

Minipizze z fetą i oliwkami
Poznaj przepis na minipizzę ze śmietanowym sosem i nutą pomarańczy! Obsypana oliwkami, fetą i orzeszkami pinii smakuje wyjątkowo!

Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Komentarze (3)
1948 dni temu
Zaznaczając w wyszukiwarce: przepisy DG, mam nadzieję, że filtr pokaże mi tylko przepisy bezglutenowe. Ten przepis nie może być DG, ponieważ jego głównym składnikiem jest ciasto francuskie ... z mąki pszennej, gdyby ktoś nie wiedział:/
odpowiedz
1948 dni temu
Mój błąd ... w pośpiechu przyjęłam, że to skrót BG dla bezglutenowców ...
1948 dni temu
Po przepisy bez glutenu zapraszamy tutaj: https://kuchnialidla.pl/przepisy/bez-glutenu
zobacz wszystkie