zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • blender
  • papier do pieczenia

Krok 1: Przygotowujemy sos

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

Krok 2: Przygotowujemy ciasto francuskie

Ciasto francuskie rozwijamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku ciasta rozsmarowujemy przygotowany wcześniej sos i całość posypujemy serem mozzarella. Następnie układamy plasterki salami i posypujemy oliwkami. Całość ponownie posypujemy odrobiną sera.

Krok 3: Pieczemy chlebek pizzowy

Brzegi ciasta francuskiego co 2 cm nacinamy pod kątem 45 stopni. Następnie przykrywamy wszystkie składniki naciętymi paskami raz z jednej, raz z drugiej strony, tak aby stworzyły coś na kształt warkocza. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez 15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    148 dni temu
    Zaznaczając w wyszukiwarce: przepisy DG, mam nadzieję, że filtr pokaże mi tylko przepisy bezglutenowe. Ten przepis nie może być DG, ponieważ jego głównym składnikiem jest ciasto francuskie ... z mąki pszennej, gdyby ktoś nie wiedział:/

    odpowiedz

  • Gość Gość
    148 dni temu
    Mój błąd ... w pośpiechu przyjęłam, że to skrót BG dla bezglutenowców ...
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    148 dni temu
    Po przepisy bez glutenu zapraszamy tutaj: https://kuchnialidla.pl/przepisy/bez-glutenu

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram