Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Smażymy burgery
Mielone mięso łączymy z posiekaną papryczką chili, musztardą, mieloną słodką papryką i żółtkiem. Zagniatamy rękoma aż do uzyskania gładkiej masy. Zwilżonymi rękoma formujemy z mięsa 4 burgery wielkości bułek do hamburgerów. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Burgery smażymy z dwóch stron przez 1-2 minuty aż do zarumienienia. Następnie zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy pokrywą i dusimy burgery jeszcze przez 5-10 minut (w zależności od ich grubości). Pod koniec na każdego burgera kładziemy po plasterku sera cheddar.
Krok 2: Podpiekamy bułki
Bułki do hamburgerów przekrawamy na pół. Dolną część bułki układamy na desce środkiem do dołu. Spód bułki smarujemy sosem pomidorowym, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie kładziemy plastry mozzarelli, białej cebuli i pomidorów. Całość posypujemy oregano. Bułki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na blasze układamy również górną część bułki, bez dodatków. Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści, a bułki podpieką.
Krok 3: Łączymy składniki pizzo-burgera
Górną część bułki bez dodatków kładziemy na desce i smarujemy ketchupem. Następnie kładziemy burgera z serem, plastry czerwonej cebuli i pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rukolę i nakładamy dolną część bułki z dodatkami. Wierzch pizzo-burgera dekorujemy bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!
Pizza z jajkiem i szparagami
Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!
Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
Pizza z mięsem mielonym? Oczywiście wg przepisu Karola Okrasy! Z dodatkiem anchois, aromatycznego sosu pomidorowego, suszonych pomidorów i oliwek!
2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
Fitsposób na pizzę? Zrób spód z brokułu lub kalafiora! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faszerowany makaron lumaconi
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Baba ghanoush
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Kokosowa panna cotta
- 2 sposoby na kaczkę i mandarynki
- Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
- Cronuty
- Wegańskie sernikobrownie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie – najczęstsze pytania adeptów sztuki kulinarnej
- Tarta „Malinowa chmurka”
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Hummus grzybowy
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Płatki owsiane i granola
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Wieniec wielkanocny
- Ciastka pisanki
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Spaghetti z wołowym ragu
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Babeczki leśny mech
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
527 dni temu
Robiłam, reeeewelacja 😊😊
odpowiedz
1470 dni temu
aL.E TO BOKMREEEEEEEEEEE OOO BNOZEEEEEEEEEEEEEEEEEE WOOOOOOOOOOOOOOOOO ALES MI TOL KIOPA DALO
odpowiedz
2463 dni temu
Fajne, zrobię jutro na śniadanie
odpowiedz