
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Smażymy burgery
Mielone mięso łączymy z posiekaną papryczką chili, musztardą, mieloną słodką papryką i żółtkiem. Zagniatamy rękoma aż do uzyskania gładkiej masy. Zwilżonymi rękoma formujemy z mięsa 4 burgery wielkości bułek do hamburgerów. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Burgery smażymy z dwóch stron przez 1-2 minuty aż do zarumienienia. Następnie zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy pokrywą i dusimy burgery jeszcze przez 5-10 minut (w zależności od ich grubości). Pod koniec na każdego burgera kładziemy po plasterku sera cheddar.
Krok 2: Podpiekamy bułki
Bułki do hamburgerów przekrawamy na pół. Dolną część bułki układamy na desce środkiem do dołu. Spód bułki smarujemy sosem pomidorowym, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie kładziemy plastry mozzarelli, białej cebuli i pomidorów. Całość posypujemy oregano. Bułki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na blasze układamy również górną część bułki, bez dodatków. Bułki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści, a bułki podpieką.
Krok 3: Łączymy składniki pizzo-burgera
Górną część bułki bez dodatków kładziemy na desce i smarujemy ketchupem. Następnie kładziemy burgera z serem, plastry czerwonej cebuli i pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy rukolę i nakładamy dolną część bułki z dodatkami. Wierzch pizzo-burgera dekorujemy bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Łazanki
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
861 dni temu
Robiłam, reeeewelacja 😊😊
Odpowiedz
1804 dni temu
aL.E TO BOKMREEEEEEEEEEE OOO BNOZEEEEEEEEEEEEEEEEEE WOOOOOOOOOOOOOOOOO ALES MI TOL KIOPA DALO
Odpowiedz
2797 dni temu
Fajne, zrobię jutro na śniadanie
Odpowiedz