
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- praskę do czosnku
- głęboką patelnię
Krok 1: Gotujemy kaszę bulgur
Kaszę gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce i odstawiamy na czas przygotowywania sałatki.
Krok 3: Smażymy brokuł
Czosnek przeciśnięty przez praskę przesmażamy chwilę na oliwie na rozgrzanej głębokiej patelni. Dodajemy małe różyczki brokułu, sól oraz pieprz i smażymy ok. 2-4 minut.
Krok 4: Łączymy składniki sałatki
Ugotowaną kaszę łączymy w misce z podsmażonymi brokułami i połówkami winogron. Dodajemy podprażone pestki słonecznika i porwane na mniejsze kawałki liście bazylii.
Sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (8)
2386 dni temu
Sałatka bardzo dobra aczkolwiek dominuje słodka nuta
Odpowiedz
2458 dni temu
Po podsmażeniu brokuła nadal w smaku i twardości jest jak surowy. Czy taki powinien być?
Odpowiedz
2458 dni temu
Brokuł można jeść na surowo. Delikatnie podsmażony nadal jest chrupiący :)
2534 dni temu
Jaką kaszę bezglutenową można użyć w tym przepisie?
Odpowiedz
2534 dni temu
Możesz użyć komosę ryżową, kaszę jaglaną lub amarantus :)
2577 dni temu
Rewelacja, a już z tym sosem to po prostu pyszne :)
Odpowiedz
2582 dni temu
Bardzo dobra i lekka! Do powtórzenia.
Odpowiedz
2583 dni temu
Apetyczna propozycja. Zrobie chyba z peczakiem i piersia z kurczaka. Fajny pomysl na obiad w pracy!
Odpowiedz