Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- praskę do czosnku
- głęboką patelnię
Krok 1: Gotujemy kaszę bulgur
Kaszę gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce i odstawiamy na czas przygotowywania sałatki.
Krok 3: Smażymy brokuł
Czosnek przeciśnięty przez praskę przesmażamy chwilę na oliwie na rozgrzanej głębokiej patelni. Dodajemy małe różyczki brokułu, sól oraz pieprz i smażymy ok. 2-4 minut.
Krok 4: Łączymy składniki sałatki
Ugotowaną kaszę łączymy w misce z podsmażonymi brokułami i połówkami winogron. Dodajemy podprażone pestki słonecznika i porwane na mniejsze kawałki liście bazylii.
Sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z soczewicy i winogron
Połączenie orzechów z winogronami zawsze smakuje wyśmienicie! Jeśli dodasz do tego soczewicę i wyrazisty dressing, stworzysz sałatkę idealną!
Faszerowane liście winogron
Kuchnia arabska pełna jest przypraw i wyraźnych smaków! Spróbuj liści winogron faszerowanych ryżem z dodatkiem mięty, szafranu i rodzynek.
Sałatka z winogron
Słodkie winogrona podane w towarzystwie mieszanki sałat oraz sera pleśniowego. Wszystko polane lekkim sosem winegret.
Sałatka waldorf
Ta klasyczna sałatka doskonale sprawdzi się na wielu mniej lub bardziej formalnych spotkaniach. Zobacz, jaka jest prosta!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
- Tarta cytrynowa z jagodami
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Koktajl tiramisu
- Chlebek cukiniowy
- Wegańska musaka
- Domowe croissanty
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Wegańskie blondie z masłem orzechowym
- Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
- Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
- Konfitura żurawinowa
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Wege placki z tartych warzyw
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Ubijany ganasz
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- ZIELONY MAJONEZ
- Quesadillas z awokado
- Risotto – klasyczny przepis
- Karpatka fit
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Zupa chrzanowa z szynką
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
1993 dni temu
Sałatka bardzo dobra aczkolwiek dominuje słodka nuta
odpowiedz
2064 dni temu
Po podsmażeniu brokuła nadal w smaku i twardości jest jak surowy. Czy taki powinien być?
odpowiedz
2064 dni temu
Brokuł można jeść na surowo. Delikatnie podsmażony nadal jest chrupiący :)
2141 dni temu
Jaką kaszę bezglutenową można użyć w tym przepisie?
odpowiedz
2140 dni temu
Możesz użyć komosę ryżową, kaszę jaglaną lub amarantus :)
2183 dni temu
Rewelacja, a już z tym sosem to po prostu pyszne :)
odpowiedz
2188 dni temu
Bardzo dobra i lekka! Do powtórzenia.
odpowiedz
2190 dni temu
Apetyczna propozycja. Zrobie chyba z peczakiem i piersia z kurczaka. Fajny pomysl na obiad w pracy!
odpowiedz