zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • praskę do czosnku
  • głęboką patelnię

Krok 1: Gotujemy kaszę bulgur

Kaszę gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2: Przygotowujemy dressing

Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce i odstawiamy na czas przygotowywania sałatki.

Krok 3: Smażymy brokuł

Czosnek przeciśnięty przez praskę przesmażamy chwilę na oliwie na rozgrzanej głębokiej patelni. Dodajemy małe różyczki brokułu, sól oraz pieprz i smażymy ok. 2-4 minut.

Krok 4: Łączymy składniki sałatki

Ugotowaną kaszę łączymy w misce z podsmażonymi brokułami i połówkami winogron. Dodajemy podprażone pestki słonecznika i porwane na mniejsze kawałki liście bazylii.

Sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    41 dni temu
    Jaką kaszę bezglutenową można użyć w tym przepisie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    40 dni temu
    Możesz użyć komosę ryżową, kaszę jaglaną lub amarantus :)
  • wanda_dittrich wanda_dittrich
    83 dni temu
    Rewelacja, a już z tym sosem to po prostu pyszne :)

    odpowiedz

  • Aga Aga
    88 dni temu
    Bardzo dobra i lekka! Do powtórzenia.

    odpowiedz

  • Arlena Arlena
    90 dni temu
    Apetyczna propozycja. Zrobie chyba z peczakiem i piersia z kurczaka. Fajny pomysl na obiad w pracy!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram