
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Awokado pozbawiamy skóry i pestki, a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki. Natkę pietruszki oraz szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałata z grillowanym ananasem i kurczakiem
Wiosenna propozycja na grilla w egzotycznym stylu: przypieczone plastry ananasa z kurczakiem, sałatą i sosem winegret.

Sałatka z pieczonym burakiem, szpinakiem i pomarańczą
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!

Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!

Zobacz przepisy
na święta
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
3639 dni temu
Przepis świetny. Ja zamiast szczypiorku i pietruszki dodałam kapary ( te małe) oraz odrobinę świeżej bazylii.
odpowiedz
3651 dni temu
Jeszcze nie wypróbowałam , ale z komentarzy wynika że każdemu zasmakuje :)
odpowiedz
3672 dni temu
Bardzo smaczna sałatka . U mnie zamiast tuńczyka był łosoś, dodałam jeszcze jajko ugotowane na twardo i prażone ziarna słonecznika. D o tego bułka typu ciabata i taki właśnie zjadłam dzisiaj obiad. Pyyyycha:)
odpowiedz
3674 dni temu
Nie sądziłam że tuńczyk może smakować tak świeżo i że tak pysznie skomponuje się z awokado:) wyśmienita:)
odpowiedz
3735 dni temu
Przepyszna :-) Bardzo smakuje nawet w wersji łosoś z puszki i bez szczypiorku.
odpowiedz
3793 dni temu
Gościu, dziękujemy za podzielenie się swoją wersją naszego przepisu :) Brzmi pysznie!
odpowiedz
3796 dni temu
Ja połączyłam dwa przepisy i zamiast pomidorów dodalam gotowane jajka pokroj0ne w kosteczkę a zamiast pietruszki koperek.PYCHOTKA!!!
odpowiedz
3808 dni temu
A mi smakowała, delikatna, tylko awokado musi byc dojrzale, fajna bez majonezu, prosta i bardzo dobra
odpowiedz
3808 dni temu
A mi smakowała, wyważone smaki, nie dodałam szczypiorku, bo nie miałam, ale uważam, że warto, prosta, bez majonezu, czy śmietany
odpowiedz
3859 dni temu
Mimi, przykro nam, że sałatka Ci nie smakowała, jednak po przeczytaniu wcześniejszych komentarzach możemy chyba stwierdzić, że przepis nie jest jednak tak zły jak piszesz :) Mimo to zachęcamy do wypróbowania kolejnych przepisów - z pewnością znajdziesz u nas przepisy, które lepiej trafią w Twój gust kulinarny :)
odpowiedz
3859 dni temu
Ta salatka nie jest niedobra tylko wstretna. Tunczyk w ogóle tu nie pasuje prędzej kurczak. Sok z cytryny zabija smak sałatki zaraz po tunczyku i jeszcze ta pietruszka którą uwielbiam ale nie w tej sałatce. Pomidory i avokado giną w tym połączeniu.
odpowiedz
3873 dni temu
Polecam sok z pomarańczy zamiast cytrynowego. Również dobre.
odpowiedz
3942 dni temu
ja dodalam siekana szalote i chilli. wyszlo super. zrezygnowalam z pietruszki
odpowiedz
zobacz wszystkie