zobacz film BABCINE SEKRETY W KUCHNI LIDLA

Odcinek 24

BABCINE SEKRETY W KUCHNI LIDLA

Poznaj tajemnice przepysznych wypieków każdej babci i zakochaj się w deserach z orzechami, które upiekły podczas odwiedzin Doroty i Karola!

BABCINE SEKRETY W KUCHNI LIDLA
PRZEPISY NA PRZEPYSZNE CIASTA Z ORZECHAMI

Nie ma jak u babci!

Gdzie zjemy najlepsze ciasto na świecie, takie, które podbija nasze podniebienia i sprawia, że marzymy o nim dniami i nocami? Oczywiście u babci! Owocowe, czekoladowe, ze śmietaną czy bakaliami — to bez znaczenia, bo uwielbiamy każde, bez wyjątku. I choć określenia dotyczące ilości składników: „na oko”, „do smaku” czy „szczypta” niewiele nam mówią, to za wszelką cenę chcemy poznać sekrety babcinych wypieków!

Orzechy w babcinej kuchni

W tym tygodniu w Kuchni Lidla Dorota i Karol goszczą wspaniałe babcie, które zdradziły im swoje sposoby na udane wypieki. Z rozmowy dowiecie się, w którą stronę należy kręcić ciasto, poznacie skuteczną metodę na obieranie orzechów i dowiecie się, do czego jeszcze w kuchni nasi goście wykorzystują m.in. orzechy włoskie i orzechy nerkowca.

Najlepsze ciasta — tylko z orzechami

Orzechów nie mogło oczywiście zabraknąć w deserach, które babcie przygotowały w naszej kuchni. Babcia Lucyna upiekła przepyszny mazurek królewski, babcia Ada zdradziła sekret szybkiego ciasta z jabłkami i orzechami, a babcia Wanda postanowiła podbić Wasze podniebienia tajemniczą pszczółką z orzechami włoskimi. Przekonaj się sam, że orzechy w cieście to znakomita propozycja przepysznego deseru!


Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2986 dni temu
    Odcinek bardzo klimatyczny, choć Dzień Babci był z miesiąc temu. Ale i tak na plus, lepszy od Francji i Azji ;) Czy będą materiały EXTRA? Bo od kilku tygodni cisza i mniej filmików Karola i Pawła.

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!