Duszony por
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE CEBULI

Obraną cebulę rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund; zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Cebulę dusić (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty/100°C.

KROK 2: GOTOWANIE PORA

Pora oczyścić, rozciąć wzdłuż, starannie opłukać, pokroić w 1-centymetrowe krążki i wrzucić do pojemnika. Dodać letni bulion. Gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy obroty w lewo/12 minut/prędkość 1/100°C.

KROK 3: DUSZENIE W SOSIE I PODANIE

Kawałeczki pora zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać mąkę i dalej gotować (z zatkniętą miarką) obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/100°C. Wlać śmietanę, gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze, ustawiwszy obroty w lewo/1 minuta/prędkość 1/100°C. Przyprawić solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i podać na przykład do smażonego mięsa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!