
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CEBULI
Obraną cebulę rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund; zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Cebulę dusić (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty/100°C.
KROK 2: GOTOWANIE PORA
Pora oczyścić, rozciąć wzdłuż, starannie opłukać, pokroić w 1-centymetrowe krążki i wrzucić do pojemnika. Dodać letni bulion. Gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy obroty w lewo/12 minut/prędkość 1/100°C.
KROK 3: DUSZENIE W SOSIE I PODANIE
Kawałeczki pora zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać mąkę i dalej gotować (z zatkniętą miarką) obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/100°C. Wlać śmietanę, gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze, ustawiwszy obroty w lewo/1 minuta/prędkość 1/100°C. Przyprawić solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i podać na przykład do smażonego mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron w sosie śmietankowym
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)