Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CEBULI
Obraną cebulę rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund; zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Cebulę dusić (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty/100°C.
KROK 2: GOTOWANIE PORA
Pora oczyścić, rozciąć wzdłuż, starannie opłukać, pokroić w 1-centymetrowe krążki i wrzucić do pojemnika. Dodać letni bulion. Gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy obroty w lewo/12 minut/prędkość 1/100°C.
KROK 3: DUSZENIE W SOSIE I PODANIE
Kawałeczki pora zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać mąkę i dalej gotować (z zatkniętą miarką) obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/100°C. Wlać śmietanę, gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze, ustawiwszy obroty w lewo/1 minuta/prędkość 1/100°C. Przyprawić solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i podać na przykład do smażonego mięsa.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kutia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)