
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CEBULI
Obraną cebulę rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund; zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Cebulę dusić (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty/100°C.
KROK 2: GOTOWANIE PORA
Pora oczyścić, rozciąć wzdłuż, starannie opłukać, pokroić w 1-centymetrowe krążki i wrzucić do pojemnika. Dodać letni bulion. Gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy obroty w lewo/12 minut/prędkość 1/100°C.
KROK 3: DUSZENIE W SOSIE I PODANIE
Kawałeczki pora zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać mąkę i dalej gotować (z zatkniętą miarką) obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/100°C. Wlać śmietanę, gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze, ustawiwszy obroty w lewo/1 minuta/prędkość 1/100°C. Przyprawić solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i podać na przykład do smażonego mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Zupa porowo-ziemniaczana
Pyszna zupa krem z ziemniaków i pora z pesto paprykowym i serem wędzonym – wypróbuj!

Surówka z pora
Uwielbiasz por? Przygotuj z niego pyszną surówkę z jabłkami, która będzie świetnym dodatkiem do Twojego obiadu. To szybki i prosty przepis!


Krem z białych szparagów i pora
Białe szparagi, ziemniaki i por łączą się w delikatnym jak chmurka kremie. Ta wiosenna zupa wg przepisu Kingi otwiera sezon na wyjątkowe pyszności!

Zobacz przepisy
na święta
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)