Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE CEBULI
Obraną cebulę rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/5 sekund; zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać masło. Cebulę dusić (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program przypiekanie/4 minuty/100°C.
KROK 2: GOTOWANIE PORA
Pora oczyścić, rozciąć wzdłuż, starannie opłukać, pokroić w 1-centymetrowe krążki i wrzucić do pojemnika. Dodać letni bulion. Gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy obroty w lewo/12 minut/prędkość 1/100°C.
KROK 3: DUSZENIE W SOSIE I PODANIE
Kawałeczki pora zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać mąkę i dalej gotować (z zatkniętą miarką) obroty w lewo/2 minuty/prędkość 1/100°C. Wlać śmietanę, gotować (z zatkniętą miarką) jeszcze, ustawiwszy obroty w lewo/1 minuta/prędkość 1/100°C. Przyprawić solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i podać na przykład do smażonego mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zupa porowo-ziemniaczana
Pyszna zupa krem z ziemniaków i pora z pesto paprykowym i serem wędzonym – wypróbuj!
Surówka z pora
Uwielbiasz por? Przygotuj z niego pyszną surówkę z jabłkami, która będzie świetnym dodatkiem do Twojego obiadu. To szybki i prosty przepis!
Krem z białych szparagów i pora
Białe szparagi, ziemniaki i por łączą się w delikatnym jak chmurka kremie. Ta wiosenna zupa wg przepisu Kingi otwiera sezon na wyjątkowe pyszności!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Poncz różany z truskawkami
- Sałatka z pomidorami i truskawkami
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Irlandzki chleb sodowy
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Zielona sałatka z brokułem
- Koreczki ze schabem w boczku
- Surówka z pora
- Zasmażana młoda kapusta
- Krem z białych szparagów i pora
- Sałatka z brokułem i jajkiem
- Sos kurkowy
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)