
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Krojenie warzyw i owoców
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ogórki także pokroić na ćwiartki. Por oczyścić, rozciąć wzdłuż, dokładnie umyć. Białą część pokroić na 2-centymetrowe kawałki i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 3 sekundy/prędkość 5.
Krok 2: Łączenie wszystkich składników
Dodać pozostałe składniki i rozdrabniać wszystko (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 5. Przyprawić solą i pieprzem. Surówkę podać w salaterkach.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z białej kapusty
Brzmi klasycznie? Zatem sprawdź propozycje, w której pozornie niewielkie zmiany robią prawdziwą różnicę! Ta surówka to Twoje obiadowe must have!

Surówka z kalarepy
Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!

Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.

Sałatka z mango, awokado i kaszą kuskus
Słoneczna sałatka z mango, awokado i kuskus z pysznym sosem na bazie suszonych pomidorów – łatwy i szybki przepis dla Ciebie!

Komentarze (0)