zobacz film Surówka z białej kapusty

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI SURÓWKI

Kapustę obieramy z wierzchnich liści, główkę przekrawamy na pół, a połowę główki ponownie na 2 równe części. Bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i jabłko w skórce pokrojone w drobną kostkę.

Krok 2: DODAJEMY DRESSING

Dodajemy jogurt, majonez, oliwę z oliwek, miód i musztardę. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

WSKAZÓWKA! Składniki dressingu możemy połączyć w osobnej misce, wymieszać, a następnie dodać do pokrojonych warzyw.

Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany koperek. Ponownie mieszamy. Odstawiamy, by smaki się przegryzły.

Surówka najlepiej smakuje po kilku godzinach lub na drugi dzień, gdy przez jakiś czas postoi w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!