
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny lub rozdrabniacz
- sitko
Przygotuj wcześniej:
Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na 1 godzinę. Kaszę bulgur gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 15 minut. Odcedź i wystudź.
Krok 1: KROIMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Pomidorki przekrawamy na pół i układamy na brzegu szerokiego talerza. Obok pomidorków, idąc po okręgu, układamy ogórek, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, suszone pomidory pokrojone w paseczki, drobno posiekaną natkę pietruszki i ciecierzycę odsączoną z zalewy.
Pośrodku wianuszka warzyw i dodatków układamy ugotowaną i wystudzoną kaszę bulgur.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Nerkowce odsączamy z wody na sitku. Dodajemy pozostałe składniki dressingu i miksujemy całość za pomocą blendera ręcznego lub w naczyniu rozdrabniacza.
Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Dressing BBQ przekładamy do miseczki. Tuż przed podaniem polewamy warzywa dressingiem i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
Pizza z grilla smakuje najlepiej: ma dymny aromat i zawsze pięknie się wypiecze! Warto poświęcić trochę czasu na wyrobienie własnego ciasta. Cała reszta jest już ekspresowa. A karczochy i szpinak to połączenie składników, do którego będziecie wracać!

Wegańskie kofty z grilla
Pyszne wegańskie kofty w stylu greckim, czyli specjalnie formowane kotleciki grillowane na szpikulcu. Idealne jako obiad lub dodatek do sałatek.

Wegańska kiełbasa z grilla
W sezonie grillowym warto wrzucić na ruszt także coś wegańskiego! Sprawdź, jak samodzielnie przygotować kiełbaski, które będą smakować każdemu!

Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
Rodzinny obiad, który zatrzyma przy stole na dłużej? Przygotuj warzywne nuggetsy w trzech idealnych panierkach z sałatką coleslaw i warzywnym sosem!

Komentarze (0)