Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender ręczny lub rozdrabniacz
  • sitko

Przygotuj wcześniej:

Orzechy nerkowca zalej wrzątkiem i odstaw na 1 godzinę. Kaszę bulgur gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 15 minut. Odcedź i wystudź.

Krok 1: KROIMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Pomidorki przekrawamy na pół i układamy na brzegu szerokiego talerza. Obok pomidorków, idąc po okręgu, układamy ogórek, cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, suszone pomidory pokrojone w paseczki, drobno posiekaną natkę pietruszki i ciecierzycę odsączoną z zalewy.

Pośrodku wianuszka warzyw i dodatków układamy ugotowaną i wystudzoną kaszę bulgur.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Nerkowce odsączamy z wody na sitku. Dodajemy pozostałe składniki dressingu i miksujemy całość za pomocą blendera ręcznego lub w naczyniu rozdrabniacza.

Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Dressing BBQ przekładamy do miseczki. Tuż przed podaniem polewamy warzywa dressingiem i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!