
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- obieraczkę do warzyw
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Ocet jabłkowy łączymy w rondelku z cukrem i solą. Dodajemy świeży rozmaryn. Zagotowujemy.
Krok 2: KROIMY KAPUSTĘ
Kapustę kroimy na ćwiartki, a następnie szatkujemy na paski. Przekładamy do miski i zalewamy gorącą marynatą. Wyjmujemy rozmaryn. Mieszamy, studząc marynatę. Odstawiamy, by kapusta skruszała.
Krok 3: KROIMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SURÓWKI
Marchewkę kroimy w cienkie, podłużne plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Plastry marchwi kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do kapusty. Dodajemy dymki pokrojone w piórka.
Jabłka ze skórką kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, a następnie kroimy na duże, niejednorodne cząstki. Dodajemy do surówki.
Krok 4: PODAJEMY SURÓWKĘ
Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, dokładnie mieszamy i skrapiamy olejem słonecznikowym. Ponownie mieszamy i podajemy surówkę.
Zobacz podobne
przepisy
Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
Polska wersja francuskiego choucroute. Jednogarnkowe treściwe danie do przygotowania w zaledwie kilka chwil!

Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
Wypróbuj przepis na ekspresowy bigos z młodej kapusty! To doskonały pomysł na rodzinny obiad.

Kotleciki z ciecierzycy i młodej kapusty
Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku! A co najważniejsze: przygotowane bez dodatkowej soli. Sprawdź, jak smakują kotleciki z młodej kapusty i ciecierzycy!

Młoda kapusta z salsą z pomidorów
Odkryj na nowo wyjątkowy smak sezonowej, młodej kapusty z salsą z pomidorów i przygotuj ją według przepisu Karola Okrasy – w domowej kuchni lub na grillu!

Komentarze (2)
699 dni temu
rany boskie.. ile cukru! To juz nie surówka, to cukierek
odpowiedz
495 dni temu
hej, dodaj erytrol
zobacz wszystkie