zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • obieraczkę do warzyw

 Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ

Ocet jabłkowy łączymy w rondelku z cukrem i solą. Dodajemy świeży rozmaryn. Zagotowujemy.

Krok 2: KROIMY KAPUSTĘ

Kapustę kroimy na ćwiartki, a następnie szatkujemy na paski. Przekładamy do miski i zalewamy gorącą marynatą. Wyjmujemy rozmaryn. Mieszamy, studząc marynatę. Odstawiamy, by kapusta skruszała.

Krok 3: KROIMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SURÓWKI

Marchewkę kroimy w cienkie, podłużne plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Plastry marchwi kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do kapusty. Dodajemy dymki pokrojone w piórka.

Jabłka ze skórką kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, a następnie kroimy na duże, niejednorodne cząstki. Dodajemy do surówki.

Krok 4: PODAJEMY SURÓWKĘ

Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, dokładnie mieszamy i skrapiamy olejem słonecznikowym. Ponownie mieszamy i podajemy surówkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram