
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY KALAREPY
Kalarepy obieramy i kroimy w cienkie słupki. Przekładamy do miski.
KROK 2: PODSMAŻAMY SEZAM Z SOLĄ
Sezam z solą podprażamy na suchej patelni przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do przestudzenia.
KROK 3: ŁĄCZYMY KALAREPĘ Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI
Jogurt, oliwę, drobno posiekany szczypiorek, bazylię, skórkę startą z cytryny, sól i pieprz dodajemy do kalarepy. Całość mieszamy.
KROK 4: PODAJEMY SURÓWKĘ
Kalarepę posypujemy uprażonym sezamem i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z mango, awokado i kaszą kuskus
Słoneczna sałatka z mango, awokado i kuskus z pysznym sosem na bazie suszonych pomidorów – łatwy i szybki przepis dla Ciebie!

Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.

Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
Niektóre składniki tworzą duety idealne – tak jak szparagi i ser pleśniowy! Przygotuj prostą sałatkę z zielonych szparagów i ciesz się ich niepowtarzalnym smakiem.

Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
Sałatki nigdy się nie znudzą, jeśli będą wyjątkowe! Ta właśnie taka jest. Połącz warzywa z genialnym dressingiem BBQ i ciesz się smakami letniego grillowania!

Komentarze (0)