Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY KALAREPY

Kalarepy obieramy i kroimy w cienkie słupki. Przekładamy do miski.


KROK 2: PODSMAŻAMY SEZAM Z SOLĄ

Sezam z solą podprażamy na suchej patelni przez ok. 3 minuty. Odstawiamy do przestudzenia.


KROK 3: ŁĄCZYMY KALAREPĘ Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI

Jogurt, oliwę, drobno posiekany szczypiorek, bazylię, skórkę startą z cytryny, sól i pieprz dodajemy do kalarepy. Całość mieszamy.

KROK 4: PODAJEMY SURÓWKĘ

Kalarepę posypujemy uprażonym sezamem i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram