zobacz film Pasta jajeczna z awokado

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przytoguj wcześniej:

Jajka ugotuj na twarto w lekko osolonej wodzie.

Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI PASTY

Jajka kroimy w grubą kostkę, paprykę i czerwoną cebulę w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy.

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ nacinamy w skórce, krojąc go w kostkę, a następnie oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy, by oddzielić od siebie kawałki awokado. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Do awokado dodajemy kolejno pokrojone wcześniej składniki: cebulę, paprykę, jajko i czosnek. Dodajemy majonez i drobno posiekany szczypiorek. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy, by smaki się połączyły.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI

Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wzdłuż na pół. Skrapiamy oliwą. Podpiekamy na suchej patelni, aż zrobią się chrupiące i brązowe.

Krok 4: PODAJEMY GRZANKI Z PASTĄ

Pastę jajeczną układamy na ciepłych grzankach. Dekorujemy papryką pokrojoną w cienkie paski i ulubionymi ziołami. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    749 dni temu
    Super smaki, zrobię na Święta 😊

    odpowiedz

  • BABCIA EWA BABCIA EWA
    764 dni temu
    wyśmienita pasta - dzięki

    odpowiedz

  • Iwona Iwona
    1378 dni temu
    Lamotka Przepis super polecam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!