Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przytoguj wcześniej:
Jajka ugotuj na twarto w lekko osolonej wodzie.
Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI PASTY
Jajka kroimy w grubą kostkę, paprykę i czerwoną cebulę w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy.
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ nacinamy w skórce, krojąc go w kostkę, a następnie oddzielamy od skórki za pomocą łyżki i przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy, by oddzielić od siebie kawałki awokado. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Do awokado dodajemy kolejno pokrojone wcześniej składniki: cebulę, paprykę, jajko i czosnek. Dodajemy majonez i drobno posiekany szczypiorek. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy, by smaki się połączyły.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wzdłuż na pół. Skrapiamy oliwą. Podpiekamy na suchej patelni, aż zrobią się chrupiące i brązowe.
Krok 4: PODAJEMY GRZANKI Z PASTĄ
Pastę jajeczną układamy na ciepłych grzankach. Dekorujemy papryką pokrojoną w cienkie paski i ulubionymi ziołami. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
Chleb z pastą z serka koziego
Domowy chleb z mąki pełnoziarnistej, doskonale smakuje z aromatyczną pastą z serka koziego!
Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!
Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik staropolski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
980 dni temu
Super smaki, zrobię na Święta 😊
odpowiedz
996 dni temu
wyśmienita pasta - dzięki
odpowiedz
1609 dni temu
Lamotka Przepis super polecam
odpowiedz