zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • rozdrabniacz

Przygotuj wcześniej:

Orzechy nerkowca namaczamy w wodzie co najmniej przez 4 godziny.

Tofu dobrze odsączamy. Układamy między kawałkami ręcznika papierowego i dociskamy np. miską (najlepszy efekt uzyskuje się po 12 godzinach).

KROK 1: Przygotowujemy sos

Do misy rozdrabniacza dajemy odcedzone orzechy, musztardę, napój sojowy, sok z cytryny. Doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Całość miksujemy do uzyskania gęstego kremu.

KROK 2: Kroimy składniki pasty

Tofu i cebulę kroimy w małą kostkę. Seler kroimy w talarki. Wszystko przekładamy do miski. Awokado przekrawamy na pół. Wydrążamy miąższ, aby zrobić miejsce na pastę. Miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do tofu. Sos przekładamy do reszty składników. Dokładnie mieszamy.

KROK 3: Faszerujemy awokado

Pastą faszerujemy połówki awokado. Całość oprószamy słodką papryką. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram