Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Orzechy nerkowca namaczamy w wodzie co najmniej przez 4 godziny.
Tofu dobrze odsączamy. Układamy między kawałkami ręcznika papierowego i dociskamy np. miską (najlepszy efekt uzyskuje się po 12 godzinach).
KROK 1: Przygotowujemy sos
Do misy rozdrabniacza dajemy odcedzone orzechy, musztardę, napój sojowy, sok z cytryny. Doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Całość miksujemy do uzyskania gęstego kremu.
KROK 2: Kroimy składniki pasty
Tofu i cebulę kroimy w małą kostkę. Seler kroimy w talarki. Wszystko przekładamy do miski. Awokado przekrawamy na pół. Wydrążamy miąższ, aby zrobić miejsce na pastę. Miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do tofu. Sos przekładamy do reszty składników. Dokładnie mieszamy.
KROK 3: Faszerujemy awokado
Pastą faszerujemy połówki awokado. Całość oprószamy słodką papryką. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane bataty
Wegański przepis na kolorowe i pyszne danie – bataty faszerowane warzywami z kremowym sosem orzechowym i chrupiącym tofu! Wypróbuj!
Awokado zapiekane z jajkiem
Nowoczesny pomysł na śniadanie! Awokado zapiekane z jajkami podane z grzankami z masłem miętowym.
Pieczone ziemniaki nadziewane
Ziemniaki to świetny dodatek do dań z grilla! Wypróbuj je w nowej wersji – nadziewane fetą, awokado, suszonymi pomidorami i z nutą słodyczy w postaci granatu.
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Tort kanapkowy z pastą jajeczną
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Crostini z burratą à la caprese
- Pieczona owsianka à la szarlotka
- Puszysty omlet na słodko
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Roślinny tort marchewkowy
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Kanapka zielenina z grilla
- Tacos z tuńczykiem
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Granita truskawkowa
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Koktajl tiramisu
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Faszerowana dynia
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)