
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Orzechy nerkowca namaczamy w wodzie co najmniej przez 4 godziny.
Tofu dobrze odsączamy. Układamy między kawałkami ręcznika papierowego i dociskamy np. miską (najlepszy efekt uzyskuje się po 12 godzinach).
KROK 1: Przygotowujemy sos
Do misy rozdrabniacza dajemy odcedzone orzechy, musztardę, napój sojowy, sok z cytryny. Doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Całość miksujemy do uzyskania gęstego kremu.
KROK 2: Kroimy składniki pasty
Tofu i cebulę kroimy w małą kostkę. Seler kroimy w talarki. Wszystko przekładamy do miski. Awokado przekrawamy na pół. Wydrążamy miąższ, aby zrobić miejsce na pastę. Miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do tofu. Sos przekładamy do reszty składników. Dokładnie mieszamy.
KROK 3: Faszerujemy awokado
Pastą faszerujemy połówki awokado. Całość oprószamy słodką papryką. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Jajecznica na 3 sposoby
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)