
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Orzechy nerkowca namaczamy w wodzie co najmniej przez 4 godziny.
Tofu dobrze odsączamy. Układamy między kawałkami ręcznika papierowego i dociskamy np. miską (najlepszy efekt uzyskuje się po 12 godzinach).
KROK 1: Przygotowujemy sos
Do misy rozdrabniacza dajemy odcedzone orzechy, musztardę, napój sojowy, sok z cytryny. Doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Całość miksujemy do uzyskania gęstego kremu.
KROK 2: Kroimy składniki pasty
Tofu i cebulę kroimy w małą kostkę. Seler kroimy w talarki. Wszystko przekładamy do miski. Awokado przekrawamy na pół. Wydrążamy miąższ, aby zrobić miejsce na pastę. Miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do tofu. Sos przekładamy do reszty składników. Dokładnie mieszamy.
KROK 3: Faszerujemy awokado
Pastą faszerujemy połówki awokado. Całość oprószamy słodką papryką. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)