
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blender
Krok 1: Pieczemy awokado
Awokado dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Poszerzamy wgłębienie po pestce, wydrążając nieco miąższ. Do każdej połówki wkładamy posiekane suszone pomidory, posypujemy oregano, wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch posypujemy odrobiną oregano. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 8 minut.
Krok 2: Przygotowujemy grzanki z masłem miętowym
Na suchej patelni opiekamy kromki chleba, aż będą rumiane. W blenderze miksujemy masło, miętę, sól i czosnek.
Krok 3: Podajemy danie
Po upieczeniu awokado oprószamy startym kozim serem i ozdabiamy kiełkami.
Podajemy z grzankami posmarowanymi masełkiem miętowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)