Awokado zapiekane z jajkiem

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • blender

Krok 1: Pieczemy awokado

Awokado dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Poszerzamy wgłębienie po pestce, wydrążając nieco miąższ. Do każdej połówki wkładamy posiekane suszone pomidory, posypujemy oregano, wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch posypujemy odrobiną oregano. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 8 minut.

Krok 2: Przygotowujemy grzanki z masłem miętowym

Na suchej patelni opiekamy kromki chleba, aż będą rumiane. W blenderze miksujemy masło, miętę, sól i czosnek.

Krok 3: Podajemy danie

Po upieczeniu awokado oprószamy startym kozim serem i ozdabiamy kiełkami.

Podajemy z grzankami posmarowanymi masełkiem miętowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!