Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blender
Krok 1: Pieczemy awokado
Awokado dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Poszerzamy wgłębienie po pestce, wydrążając nieco miąższ. Do każdej połówki wkładamy posiekane suszone pomidory, posypujemy oregano, wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch posypujemy odrobiną oregano. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 8 minut.
Krok 2: Przygotowujemy grzanki z masłem miętowym
Na suchej patelni opiekamy kromki chleba, aż będą rumiane. W blenderze miksujemy masło, miętę, sól i czosnek.
Krok 3: Podajemy danie
Po upieczeniu awokado oprószamy startym kozim serem i ozdabiamy kiełkami.
Podajemy z grzankami posmarowanymi masełkiem miętowym.
Zobacz podobne
przepisy
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.
Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
Zobacz, jaki pomysł na świąteczną sałatkę z jajem ma Daria Ładocha! Baza to kasza bulgur, awokado, pomidorki cherry i cytrusowo-ziołowy dressing.
Sylwestrowe przekąski z awokado
Po świętach nadchodzi czas na coś lekkiego od Darii! Zachwyć gości przekąskami z awokado, jajkami i śledziem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka bagietka i krewetka
- Amerykańskie BBQ
- Miętowe torciki z jagodami
- Jajko zapiekane w bagietce
- Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Sylwestrowe przekąski z awokado
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Pieczone żeberka
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Zielona szakszuka
- Szakszuka z botwinki
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Nalewka z głogu
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Lemoniada z wodą kokosową
- Ciasteczka z serem i borówkami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Manhattan Latte
- Torcik bezowy z owocami
- Kotleciki jagnięce
- Ciastka pisanki
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Grzybowy ramen
- Hummus grzybowy
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Wieniec wielkanocny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)