Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blender
Krok 1: Pieczemy awokado
Awokado dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Poszerzamy wgłębienie po pestce, wydrążając nieco miąższ. Do każdej połówki wkładamy posiekane suszone pomidory, posypujemy oregano, wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch posypujemy odrobiną oregano. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 8 minut.
Krok 2: Przygotowujemy grzanki z masłem miętowym
Na suchej patelni opiekamy kromki chleba, aż będą rumiane. W blenderze miksujemy masło, miętę, sól i czosnek.
Krok 3: Podajemy danie
Po upieczeniu awokado oprószamy startym kozim serem i ozdabiamy kiełkami.
Podajemy z grzankami posmarowanymi masełkiem miętowym.
Zobacz podobne
przepisy
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.
Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
Zobacz, jaki pomysł na świąteczną sałatkę z jajem ma Daria Ładocha! Baza to kasza bulgur, awokado, pomidorki cherry i cytrusowo-ziołowy dressing.
Sylwestrowe przekąski z awokado
Po świętach nadchodzi czas na coś lekkiego od Darii! Zachwyć gości przekąskami z awokado, jajkami i śledziem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny makowiec
- Domek z piernika
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grochem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)