Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/malakser
- moździerz
Kanapki z pastą śledziową z awokado
Filety śledziowe namaczamy w zimnej wodzie ok. 3 godzin. Następnie osączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestki awokado. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę szalotkę i ogórka kiszonego. Pastę doprawiamy musztardą, kaparami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę i całość dokładnie mieszamy. Połowę orzechów włoskich mielemy w blenderze i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy. Chleb kroimy na kromki. Na każdą kromkę nakładamy pastę śledziową. Dekorujemy całymi orzechami włoskimi i kolendrą. Skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem.
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek usuwamy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i awokado obrane ze skórki i pozbawione pestki. Całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy majonez, sok wyciśnięty z limonki, pokrojone oliwki i kozi ser starty na drobnych oczkach tarki. Dodajemy utłuczone w moździerzu pistacje i mieszamy całość dokładnie. Połówki jajek nadziewamy przygotowaną pastą i układamy na talerzu. Dekorujemy szczypiorkiem, natką pietruszki, pistacjami, majonezem, startym serem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.
Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Masz ochotę na szybką i aromatyczną przekąskę? Wypróbuj bruschettę, na której królują krewetki i awokado!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Desery na Sylwestra
- Letnia sałatka szparagowa
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Rosyjska sałatka warstwowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Sałatka makaronowa z cukinią
- Zielony chłodnik z awokado
- Tarta z musem jabłkowym
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Zielona szakszuka
- Semifreddo z czarnym sezamem
- Sałatka warzywne ciastko
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Tort makowy z musem z czarnych porzeczek
- Wegański shake z arbuza i truskawek
- Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Korzenne ciasteczka na Halloween
- Sałatka z mango, chili i kawiorem
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Czekoladowe fondue
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)