Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- keksówkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy chleb
W misce rozpuszczamy drożdże w wodzie z dodatkiem cukru. Dodajemy mąkę, sól, oregano, pestki słonecznika i sezam. Dokładnie mieszamy. Keksówkę natłuszczamy oliwą, przekładamy do niej ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 50 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy pastę
Kapary, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz anchois drobno siekamy. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Chleb kroimy, smarujemy pastą. Wierzch dekorujemy kiełkami, plastrami ogórka, przekrojonymi na pół winogronami i oliwkami.
Zobacz podobne
przepisy
Dwie pasty na kanapki
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki na kanapki – wypróbuj przepis na pasty kanapkowe z kalafiora i grillowanej cukinii!
Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
Pasty rybne na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
- Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Baba ghanoush
- Pasta pomidorowa
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Najlepsze minipączki
- Tortille z łososiem wędzonym
- Rwany chleb z masłem ziołowym
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Pasta kanapkowa z oliwkami
Komentarze (0)