Chleb z pastą z serka koziego

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • keksówkę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Pieczemy chleb

W misce rozpuszczamy drożdże w wodzie z dodatkiem cukru. Dodajemy mąkę, sól, oregano, pestki słonecznika i sezam. Dokładnie mieszamy. Keksówkę natłuszczamy oliwą, przekładamy do niej ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 50 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Krok 2: Przygotowujemy pastę

Kapary, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz anchois drobno siekamy. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Chleb kroimy, smarujemy pastą. Wierzch dekorujemy kiełkami, plastrami ogórka, przekrojonymi na pół winogronami i oliwkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!