Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- keksówkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy chleb
W misce rozpuszczamy drożdże w wodzie z dodatkiem cukru. Dodajemy mąkę, sól, oregano, pestki słonecznika i sezam. Dokładnie mieszamy. Keksówkę natłuszczamy oliwą, przekładamy do niej ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 50 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy pastę
Kapary, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz anchois drobno siekamy. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Chleb kroimy, smarujemy pastą. Wierzch dekorujemy kiełkami, plastrami ogórka, przekrojonymi na pół winogronami i oliwkami.
Zobacz podobne
przepisy
Dwie pasty na kanapki
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki na kanapki – wypróbuj przepis na pasty kanapkowe z kalafiora i grillowanej cukinii!
Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Pieczony pstrąg w pomidorach i oliwkach
- Grzanki z tapenadą - pastą z oliwek
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Baba ghanoush
- Pasta pomidorowa
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Najlepsze minipączki
- Tortille z łososiem wędzonym
- Rwany chlebek ziołowy
- Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
- Pasta kanapkowa z oliwkami
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Szynka w kapuście curry
- Chlebek bezglutenowy, ryżowy
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Batony czekoladowe z granatem
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Clafoutis z czereśniami
- Kaszubski miodowy kuch
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)