Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- keksówkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Pieczemy chleb
W misce rozpuszczamy drożdże w wodzie z dodatkiem cukru. Dodajemy mąkę, sól, oregano, pestki słonecznika i sezam. Dokładnie mieszamy. Keksówkę natłuszczamy oliwą, przekładamy do niej ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 50 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krok 2: Przygotowujemy pastę
Kapary, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz anchois drobno siekamy. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Chleb kroimy, smarujemy pastą. Wierzch dekorujemy kiełkami, plastrami ogórka, przekrojonymi na pół winogronami i oliwkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Przekąski sylwestrowe
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)