
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni, przekładamy na talerz i studzimy.
Krok 2: Siekamy składniki nadzienia
Oliwki i osączone pomidory drobno siekamy. Bazylię myjemy, obrywamy listki z trzech łodyżek i również siekamy.
Krok 3: Faszerujemy jajka
Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmujemy z nich żółtka. Żółtka rozgniatamy dokładnie widelcem i łączymy z oliwkami, pomidorami, posiekaną bazylią i ricottą. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy za pomocą dwóch łyżeczek do połówek jajek. Podajemy udekorowane pozostałymi listkami bazylii i orzeszkami pinii.
Zobacz podobne
przepisy
Sylwestrowe przekąski z awokado
Po świętach nadchodzi czas na coś lekkiego od Darii! Zachwyć gości przekąskami z awokado, jajkami i śledziem.

Jajka po rosyjsku
To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.

Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Komentarze (0)