Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik lub patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W rondlu na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane papryczki jalapeño. Smażymy, mieszając do czasu, aż cebula będzie miękka i zacznie się karmelizować (około 10 minut). Dodajemy bulion wołowy i musztardę. Gotujemy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKI I SAŁATĘ
Podgrzewamy bułki do hot dogów w piekarniku w temperaturze około 180°C lub na patelni grillowej. Bierzemy miskę, do której wrzucamy kawałki sałaty z oliwą – mieszamy je ze sobą.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DANIE
Nacinamy bułki do hot dogów i na każdą naciętą bułkę wykładamy sałatę, a następnie plastry pastrami. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, dodajemy korniszony pokrojone w talarki i podajemy.
Komentarze (0)