
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik lub patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W rondlu na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane papryczki jalapeño. Smażymy, mieszając do czasu, aż cebula będzie miękka i zacznie się karmelizować (około 10 minut). Dodajemy bulion wołowy i musztardę. Gotujemy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BUŁKI I SAŁATĘ
Podgrzewamy bułki do hot dogów w piekarniku w temperaturze około 180°C lub na patelni grillowej. Bierzemy miskę, do której wrzucamy kawałki sałaty z oliwą – mieszamy je ze sobą.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DANIE
Nacinamy bułki do hot dogów i na każdą naciętą bułkę wykładamy sałatę, a następnie plastry pastrami. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, dodajemy korniszony pokrojone w talarki i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Kutia
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)