Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- praskę do czosnku
- tarkę o dużych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ziemniaki pokrój w łódeczki i ugotuj do miękkości przed przystąpieniem do pozostałych kroków. Mrożoną fasolkę edamame zalej wrzątkiem i odstaw na 2-3 minuty, aby się rozmroziła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DOPRAWIAMY WARZYWA
Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.
KROK 3: DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI
Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
Zapiekanka z mięsem i ziemniakami
Sycąca, smaczna, pełna warzywnych i mięsnych smaków – zapiekanka farmerska Karola zaspokoi Twój apetyt na pełnowartościowe, proste danie dla całej rodziny!
3 sposoby na ziemniaki
Jeden prosty składnik, aż trzy niebanalne przepisy Kingi! Sprawdź, ile możliwości dają ziemniaki w kuchni, i przygotuj oryginalne dania z ich wykorzystaniem.
Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z obiadu? Najlepiej w jakiś smaczny sposób, np. przygotowując z nich moskole i podając je z dodatkiem twarogu z bryndzą i jogurtem naturalnym! To danie, które z pewnością podbije Twoje serce i Twój stół!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Whoopies
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z sosem blue cheese
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Sałatka szefa w stylu amerykańskim
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sos czosnkowy
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Sos teriyaki
- Agarowe galaretki malinowe
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Jajecznica z chorizo
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Koreczki z kiełkami
- Gofry owsiane
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
Komentarze (2)
447 dni temu
Mrożoną edamame się dodaje czy trzeba ją wcześniej ugotować?
odpowiedz
445 dni temu
Edamame najlepiej rozmrozić lub sparzyć wrzątkiem przed dodaniem do dania.