![Pastrami z warzywami Pastrami z warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f4eeecd8d084-ee8d209e3364-Kinga_Pastrami z warzywami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- praskę do czosnku
- tarkę o dużych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ziemniaki pokrój w łódeczki i ugotuj do miękkości przed przystąpieniem do pozostałych kroków. Mrożoną fasolkę edamame zalej wrzątkiem i odstaw na 2-3 minuty, aby się rozmroziła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DOPRAWIAMY WARZYWA
Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.
KROK 3: DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI
Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
![Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1814a0fce977-1ba32e7da938-salatka_z_ziemniakow_1250x700.webp)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Sycąca, smaczna, pełna warzywnych i mięsnych smaków – zapiekanka farmerska Karola zaspokoi Twój apetyt na pełnowartościowe, proste danie dla całej rodziny!
![Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e799e849a7f7-b3112399a260-KW21_Karol_zapiekanka_29421_08052019_SS_35295_1250x700.webp)
3 sposoby na ziemniaki
Jeden prosty składnik, aż trzy niebanalne przepisy Kingi! Sprawdź, ile możliwości dają ziemniaki w kuchni, i przygotuj oryginalne dania z ich wykorzystaniem.
![3 sposoby na ziemniaki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f53d5cc1e7d0-c2a3d5b90a92-kw02-3-sposoby-na-ziemniaki-kinga-paruzel-1200x700.webp)
Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z obiadu? Najlepiej w jakiś smaczny sposób, np. przygotowując z nich moskole i podając je z dodatkiem twarogu z bryndzą i jogurtem naturalnym! To danie, które z pewnością podbije Twoje serce i Twój stół!
![Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/13dcf06d0d2b-ea725a39e525-kw29-kinga-paruzel-moskole-z-ziemniakow-z-twarogiem-i-bryndza.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Whoopies
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z sosem blue cheese
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Sałatka szefa w stylu amerykańskim
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sos czosnkowy
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Sos teriyaki
- Agarowe galaretki malinowe
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Jajecznica z chorizo
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Koreczki z kiełkami
- Gofry owsiane
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
Komentarze (2)
539 dni temu
Mrożoną edamame się dodaje czy trzeba ją wcześniej ugotować?
odpowiedz
536 dni temu
Edamame najlepiej rozmrozić lub sparzyć wrzątkiem przed dodaniem do dania.