Pastrami z warzywami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • łopatkę silikonową
  • praskę do czosnku
  • tarkę o dużych oczkach

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Ziemniaki pokrój w łódeczki i ugotuj do miękkości przed przystąpieniem do pozostałych kroków. Mrożoną fasolkę edamame zalej wrzątkiem i odstaw na 2-3 minuty, aby się rozmroziła.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.

KROK 2: DOPRAWIAMY WARZYWA

Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.

KROK 3: DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI

Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    447 dni temu
    Mrożoną edamame się dodaje czy trzeba ją wcześniej ugotować?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    445 dni temu
    Edamame najlepiej rozmrozić lub sparzyć wrzątkiem przed dodaniem do dania.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!