Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- łopatkę silikonową
- praskę do czosnku
- tarkę o dużych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ziemniaki pokrój w łódeczki i ugotuj do miękkości przed przystąpieniem do pozostałych kroków. Mrożoną fasolkę edamame zalej wrzątkiem i odstaw na 2-3 minuty, aby się rozmroziła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WARZYWA
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy ugotowane ziemniaki. Kiedy nabiorą złotego koloru, dodajemy brokuł pokrojony w różyczki, paprykę pokrojoną w paseczki oraz por i cukinię pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 4 minut, mieszając od czasu do czasu.
KROK 2: DOPRAWIAMY WARZYWA
Warzywa posypujemy słodką papryką i skrapiamy sosem sojowym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy całość ok. 2 minut. Dodajemy sól i pieprz (opcjonalnie) i mieszamy całość.
KROK 3: DODAJEMY FASOLKĘ, SER I PASTRAMI
Fasolkę edamame dodajemy do warzyw. Całość posypujemy startym serem cheddar. Na koniec na warzywa nakładamy pastrami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
Prezentujemy przepis na sałatkę ziemniaczaną, wzbogaconą o podsmażone ze świeżym majerankiem kurkami według pomysłu Karola Okrasy!
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Sycąca, smaczna, pełna warzywnych i mięsnych smaków – zapiekanka farmerska Karola zaspokoi Twój apetyt na pełnowartościowe, proste danie dla całej rodziny!
3 sposoby na ziemniaki
Jeden prosty składnik, aż trzy niebanalne przepisy Kingi! Sprawdź, ile możliwości dają ziemniaki w kuchni, i przygotuj oryginalne dania z ich wykorzystaniem.
Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z obiadu? Najlepiej w jakiś smaczny sposób, np. przygotowując z nich moskole i podając je z dodatkiem twarogu z bryndzą i jogurtem naturalnym! To danie, które z pewnością podbije Twoje serce i Twój stół!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Whoopies
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z sosem blue cheese
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Sałatka szefa w stylu amerykańskim
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sos czosnkowy
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Sos teriyaki
- Agarowe galaretki malinowe
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Jajecznica z chorizo
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Koreczki z kiełkami
- Gofry owsiane
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
611 dni temu
Mrożoną edamame się dodaje czy trzeba ją wcześniej ugotować?
odpowiedz
609 dni temu
Edamame najlepiej rozmrozić lub sparzyć wrzątkiem przed dodaniem do dania.