
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do ziemniaków
- praskę do czosnku
- duże sitko
- ręczniki papierowe
- łopatkę silikonową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Ziemniaki ugotuj przed przystąpieniem do przygotowywania moskali. Możesz także wykorzystać ziemniaki, które pozostaną Ci z obiadu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ I DOPRAWIAMY ZIEMNIAKI ORAZ CZOSNEK
Ziemniaki i czosnek przeciskamy przez praskę do miski. Dodajemy jajko, jogurt, przesianą przez sitko mąkę, sól i pieprz. Całość zagniatamy na jednolite ciasto ziemniaczane.
KROK 2: FORMUJEMY MOSKOLE
Ciasto formujemy w walec. Kroimy go na 1-centymetrowe plastry. Formujemy z nich placuszki.
KROK 3: SMAŻYMY MOSKOLE
Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę. Nadmiar ściągamy za pomocą ręcznika papierowego. Łopatką silikonową nakładamy na patelnię placuszki. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Pieczemy ok. 5 minut.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY TWARÓG DO PODANIA
Twaróg łączymy w miseczce z bryndzą i jogurtem naturalnym. Posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem.
KROK 5: PODAJEMY MOSKOLE
Moskole układamy na talerzach i podajemy z twarogiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Spaghetti napoli – przepis
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
847 dni temu
Twoja stara lubi ten przepis
odpowiedz
1083 dni temu
to jest wielkie kłamstwo, robiłem te markizy przez 6 godzin oraz powinno być zapisane żeby nie zastępować jogurtu mlekiem. nie polecam
odpowiedz
1083 dni temu
Zgadzam się, niedokładnie opisany przepis