Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do ziemniaków
  • praskę do czosnku
  • duże sitko
  • ręczniki papierowe
  • łopatkę silikonową

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Ziemniaki ugotuj przed przystąpieniem do przygotowywania moskali. Możesz także wykorzystać ziemniaki, które pozostaną Ci z obiadu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ I DOPRAWIAMY ZIEMNIAKI ORAZ CZOSNEK

Ziemniaki i czosnek przeciskamy przez praskę do miski. Dodajemy jajko, jogurt, przesianą przez sitko mąkę, sól i pieprz. Całość zagniatamy na jednolite ciasto ziemniaczane.

KROK 2: FORMUJEMY MOSKOLE

Ciasto formujemy w walec. Kroimy go na 1-centymetrowe plastry. Formujemy z nich placuszki.

KROK 3: SMAŻYMY MOSKOLE

Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę. Nadmiar ściągamy za pomocą ręcznika papierowego. Łopatką silikonową nakładamy na patelnię placuszki. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Pieczemy ok. 5 minut.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY TWARÓG DO PODANIA

Twaróg łączymy w miseczce z bryndzą i jogurtem naturalnym. Posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem.

KROK 5: PODAJEMY MOSKOLE

Moskole układamy na talerzach i podajemy z twarogiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!