Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę żeliwną
- moździerz
Krok 1: Placki ziemniaczane smażymy na blasze
Starte ziemniaki mieszamy z jajami, mąką pszenną i utartym w moździerzu kminkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną powierzchnię blachy żeliwnej, nakładamy placki ziemniaczane grubości ok. 0,5 cm, po czym pieczemy je z obu stron na złoty kolor.
Krok 2: Dusimy cebulę pod przykryciem
Cebule pokrojone w piórka smażymy na oleju na złoty kolor, następnie podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Na ciepłe placki nakładamy odrobinę cebuli i polewamy śmietaną.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Piernik świąteczny
- Makowiec japoński
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2562 dni temu
Na jakich oczkach ścieramy ziemniaki?
Odpowiedz
2560 dni temu
Drogi Gościu, ziemniaki ścieramy na drobnych oczkach.