Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę żeliwną
  • moździerz

Krok 1: Placki ziemniaczane smażymy na blasze

Starte ziemniaki mieszamy z jajami, mąką pszenną i utartym w moździerzu kminkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną powierzchnię blachy żeliwnej, nakładamy placki ziemniaczane grubości ok. 0,5 cm, po czym pieczemy je z obu stron na złoty kolor.

Krok 2: Dusimy cebulę pod przykryciem

Cebule pokrojone w piórka smażymy na oleju na złoty kolor, następnie podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Na ciepłe placki nakładamy odrobinę cebuli i polewamy śmietaną.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    56 dni temu
    Na jakich oczkach ścieramy ziemniaki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    54 dni temu
    Drogi Gościu, ziemniaki ścieramy na drobnych oczkach.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram