Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę żeliwną
- moździerz
Krok 1: Placki ziemniaczane smażymy na blasze
Starte ziemniaki mieszamy z jajami, mąką pszenną i utartym w moździerzu kminkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną powierzchnię blachy żeliwnej, nakładamy placki ziemniaczane grubości ok. 0,5 cm, po czym pieczemy je z obu stron na złoty kolor.
Krok 2: Dusimy cebulę pod przykryciem
Cebule pokrojone w piórka smażymy na oleju na złoty kolor, następnie podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Na ciepłe placki nakładamy odrobinę cebuli i polewamy śmietaną.
Zobacz podobne
przepisy
Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
Placki z ziemniaków inaczej niż myślisz. Po pierwsze, z gotowanych ziemniaków, po drugie, z makrelą, po trzecie... Spróbuj!
Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.
Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
Placki ziemniaczane mogą mieć wiele wcieleń. Poznaj to nietypowe, a zarazem bardzo pyszne – z białą kapustą.
Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
Placki ziemniaczane na słodko? Koniecznie z purée truskawkowym oraz jogurtem naturalnym. Wypróbuj przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Śledź marynowany po mazursku
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Pieczone burgery z indyka
- Placuszki ziemniaczane
- Krem szparagowo-ogórkowy
- Gyros z jagnięciny z chlebkiem pita
- Placki ziemniaczane z pieca
- Pyzy ziemniaczane
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Korzenne ciasteczka na Halloween
- Ciasto wiewiórka
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Smażone ziemniaki z warzywami z sosem balsamico
- Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Ciasto z profiterolkami
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Ekspresowe bułeczki śniadaniowe
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2224 dni temu
Na jakich oczkach ścieramy ziemniaki?
odpowiedz
2222 dni temu
Drogi Gościu, ziemniaki ścieramy na drobnych oczkach.