Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Smażymy placki ziemniaczane
Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Przyprawiamy solą i mieszamy z jajkami. Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy placki z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Na koniec posypujemy lekko cukrem waniliowym i karmelizujemy przez chwilę. Placki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2: Przygotowujemy truskawki
W międzyczasie oczyszczamy truskawki. 150 g rozgniatamy, resztę kroimy w drobną kostkę. Purée truskawkowe doprawiamy do smaku cukrem, sokiem i skórką otartą z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę truskawki i mieszamy.
Krok 3: Podajemy placki ziemniaczane
Podajemy po 2 placki ziemniaczane z purée i odrobiną jogurtu.
Zobacz podobne
przepisy
Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
Nie masz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem ciecierzycy!
Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
Placki ziemniaczane mogą mieć wiele wcieleń. Poznaj to nietypowe, a zarazem bardzo pyszne – z białą kapustą.
Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
- Gulasz z jelenia
- Placki z selera
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Placuszki ziemniaczane
- Placki ziemniaczane z pieca
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Zupa owocowa z makaronem
- Kotleciki z komosy ryżowej
- Białe bolognese
- Puszysty krem z melona
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
- Zapiekane brzoskwinie
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Noworoczne orzeźwienie
- Gruszki w syropie
- Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Ryba z salsą brzoskwiniową
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
- Tarta z makiem
- Wegański krem ziołowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)