Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- papierowy ręcznik kuchenny
Krok 1: Smażymy placki ziemniaczane
Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Przyprawiamy solą i mieszamy z jajkami. Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy placki z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Na koniec posypujemy lekko cukrem waniliowym i karmelizujemy przez chwilę. Placki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2: Przygotowujemy truskawki
W międzyczasie oczyszczamy truskawki. 150 g rozgniatamy, resztę kroimy w drobną kostkę. Purée truskawkowe doprawiamy do smaku cukrem, sokiem i skórką otartą z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę truskawki i mieszamy.
Krok 3: Podajemy placki ziemniaczane
Podajemy po 2 placki ziemniaczane z purée i odrobiną jogurtu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kutia
- Boczek pieczony
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)