Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ziemniaki i kurki
Ziemniaki dokładnie myjemy i szorujemy. Gotujemy na parze. Kurki płuczemy, osuszamy i przesmażamy krótko na dobrze rozgrzanym oleju, tak aby były chrupiące. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Musztardę mieszamy z octem i miodem. Dodajemy posiekany szczypiorek dymki, dolewamy odrobine oliwy. Całość mieszamy.
KROK 3: Mieszamy składniki sałatki
Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika na złoty kolor. Ziemniaki przekrawamy na pół. Dodajemy posiekane chili, kapary, słonecznik i pokrojona w ósemki dymkę. Mieszamy dokładnie z sosem. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy kurki. Całość mieszamy.
KROK 4: Dekorujemy sałatkę
Sałatkę dekorujemy posiekanym szczypiorkiem, chili i kurkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)