Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Przygotowujemy ziemniaki i kurki

Ziemniaki dokładnie myjemy i szorujemy. Gotujemy na parze. Kurki płuczemy, osuszamy i przesmażamy krótko na dobrze rozgrzanym oleju, tak aby były chrupiące. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.

KROK 2: Przygotowujemy sos

Musztardę mieszamy z octem i miodem. Dodajemy posiekany szczypiorek dymki, dolewamy odrobine oliwy. Całość mieszamy.

KROK 3: Mieszamy składniki sałatki

Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika na złoty kolor. Ziemniaki przekrawamy na pół. Dodajemy posiekane chili, kapary, słonecznik i pokrojona w ósemki dymkę. Mieszamy dokładnie z sosem. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy kurki. Całość mieszamy.

KROK 4: Dekorujemy sałatkę

Sałatkę dekorujemy posiekanym szczypiorkiem, chili i kurkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram