Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ziemniaki i kurki
Ziemniaki dokładnie myjemy i szorujemy. Gotujemy na parze. Kurki płuczemy, osuszamy i przesmażamy krótko na dobrze rozgrzanym oleju, tak aby były chrupiące. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Musztardę mieszamy z octem i miodem. Dodajemy posiekany szczypiorek dymki, dolewamy odrobine oliwy. Całość mieszamy.
KROK 3: Mieszamy składniki sałatki
Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika na złoty kolor. Ziemniaki przekrawamy na pół. Dodajemy posiekane chili, kapary, słonecznik i pokrojona w ósemki dymkę. Mieszamy dokładnie z sosem. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na końcu dodajemy kurki. Całość mieszamy.
KROK 4: Dekorujemy sałatkę
Sałatkę dekorujemy posiekanym szczypiorkiem, chili i kurkami.
Zobacz podobne
przepisy
Podudzia kurczaka w sosie pomarańczowym
Pieczone kawałki kurczaka polane sosem z pomarańczy i przypraw korzennych, a do tego podsmażone kurki. Przepyszne!
Zupa z cukinii z kurkami
Doskonałe połączenie cukinii i kurek! Przygotuj doskonałą zupę, którą wykonasz w kilka chwil!
Makaron z kurkami
Szukasz pomysłu na szybkie i łatwe w wykonaniu danie? Wypróbuj przepis Darii na makaron z kurkami, szpinakiem i aromatyczną szałwią!
Pieczone pierogi z kurkami
Jesienny smak zamknięty w półkruchym cieście, czyli tradycyjne pieczone pierogi z kurkami. Przygotuj je z przepisem Karola, by poznać zalety sezonowej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
- Krewetki w czerwonym curry
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Makaron z kurkami
- Burgery z tofu
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Kopytka z suszonymi pomidorami i kurkami
- Makaron z sosem grzybowym
- Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
- BIGOS W 25 MINUT
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Kisiel z czerwonych owoców
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Ryżowe placuszki z owocami
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Trufle z ciecierzycy
- Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)