Quesadilla śniadaniowa

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

SALSA FRESCA

Pomidor, czerwoną cebulę i jalapeño kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki do przygotowania salsy przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Miskę wkładamy do lodówki na ok. 15–30 minut, aby salsa się schłodziła.

QUESADILLA

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ

Na patelni roztapiamy masło. Następnie rozbijamy jajko i za pomocą szpatułki mieszamy je, aż zetnie się do preferowanej konsystencji. Chwilę przed zdjęciem jajecznicy z ognia doprawiamy ją do smaku pieprzem i solą i ponownie mieszamy.

KROK 2: SKŁADAMY QUESADILLĘ

Cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dość drobno siekamy. Ser rozkładamy na połowie tortilli, wysypujemy na niego szczypiorek, wykładamy jajecznicę i garść rukoli. Gotową tortillę składamy na pół, tak aby sucha część placka całkowicie przykryła pozostałe składniki.

KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY QUESADILLĘ

Gotową quesadillę smażymy na suchej patelni przez ok. 4–5 minut z każdej strony, aż nabierze złotobrązowego koloru. Danie podajemy pocięte na mniejsze trójkąty, gorące, z przygotowaną wcześniej salsą fresca.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!