Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
SALSA FRESCA
Pomidor, czerwoną cebulę i jalapeño kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki do przygotowania salsy przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Miskę wkładamy do lodówki na ok. 15–30 minut, aby salsa się schłodziła.
QUESADILLA
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ
Na patelni roztapiamy masło. Następnie rozbijamy jajko i za pomocą szpatułki mieszamy je, aż zetnie się do preferowanej konsystencji. Chwilę przed zdjęciem jajecznicy z ognia doprawiamy ją do smaku pieprzem i solą i ponownie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY QUESADILLĘ
Cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dość drobno siekamy. Ser rozkładamy na połowie tortilli, wysypujemy na niego szczypiorek, wykładamy jajecznicę i garść rukoli. Gotową tortillę składamy na pół, tak aby sucha część placka całkowicie przykryła pozostałe składniki.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY QUESADILLĘ
Gotową quesadillę smażymy na suchej patelni przez ok. 4–5 minut z każdej strony, aż nabierze złotobrązowego koloru. Danie podajemy pocięte na mniejsze trójkąty, gorące, z przygotowaną wcześniej salsą fresca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
451 dni temu
Dobre, polecam
Odpowiedz