Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
SALSA FRESCA
Pomidor, czerwoną cebulę i jalapeño kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki do przygotowania salsy przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Miskę wkładamy do lodówki na ok. 15–30 minut, aby salsa się schłodziła.
QUESADILLA
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJECZNICĘ
Na patelni roztapiamy masło. Następnie rozbijamy jajko i za pomocą szpatułki mieszamy je, aż zetnie się do preferowanej konsystencji. Chwilę przed zdjęciem jajecznicy z ognia doprawiamy ją do smaku pieprzem i solą i ponownie mieszamy.
KROK 2: SKŁADAMY QUESADILLĘ
Cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dość drobno siekamy. Ser rozkładamy na połowie tortilli, wysypujemy na niego szczypiorek, wykładamy jajecznicę i garść rukoli. Gotową tortillę składamy na pół, tak aby sucha część placka całkowicie przykryła pozostałe składniki.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY QUESADILLĘ
Gotową quesadillę smażymy na suchej patelni przez ok. 4–5 minut z każdej strony, aż nabierze złotobrązowego koloru. Danie podajemy pocięte na mniejsze trójkąty, gorące, z przygotowaną wcześniej salsą fresca.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!
Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!
Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
Co wyróżnia to danie? Prostota oraz to, że smakuje każdemu! Idealnie sprawdzi się na imprezie lub jako danie typu lunch box.
4-warstwowa zapiekanka à la quesadilla
Tortille są dobre w każdej postaci, a w formie zapiekanki są wprost rewelacyjne! Poczęstuj swoich bliskich warstwową zapiekanką z idealnym farszem. Na pewno będzie im smakowała!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybkie burrito według Karola Okrasy
- Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
- Sałatka z mango, chili i kawiorem
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Parmigiana z bakłażanem i ziemniakami
- Śniadaniowe burrito
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
- Młoda kapusta z salsą z pomidorów
- Szneka z glancem, twarogiem i truskawkami
- Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
- Wegańskie florentynki
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Kanapki z ceviche z łososia
- Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
- Grzybowa potrawka z wegangurtem
- Bułeczki bolońskie
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Zasmażana młoda kapusta
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Poncz różany z truskawkami
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
110 dni temu
Dobre, polecam
odpowiedz