Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLE
Na 3 placki tortilli ścieramy po równo jeden ser halloumi. Następnie na plackach rozkładamy szpinak i ponownie ścieramy drugi ser. Całość posypujemy pieprzem i przykrywamy pozostałymi plackami tortilli.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce.
Krok 3: SMAŻYMY TORTILLE
Na rozgrzaną, suchą patelnię wykładamy jeden przygotowany placek. Z góry dociskamy go talerzem lub garnkiem. Pieczemy na średnim ogniu około 5 minut. Po tym czasie ostrożnie obracamy i ponownie dociskamy. Jeżeli szpinak puści wodę, wydłużamy czas podpiekania do jej zredukowania. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych placków.
Krok 4: PODAJEMY TORTILLE
Placki wykładamy na deskę. Czekamy chwilę, a następnie kroimy w trójkąty i podajemy z sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1526 dni temu
To się nazywa pyszne dania! Super z chęcią spróbowałem i wyszło naprawdę suuuper! Do tego Perła, a póxniej deser też z Waszej strony, mega!
Odpowiedz