
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLE
Na 3 placki tortilli ścieramy po równo jeden ser halloumi. Następnie na plackach rozkładamy szpinak i ponownie ścieramy drugi ser. Całość posypujemy pieprzem i przykrywamy pozostałymi plackami tortilli.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce.
Krok 3: SMAŻYMY TORTILLE
Na rozgrzaną, suchą patelnię wykładamy jeden przygotowany placek. Z góry dociskamy go talerzem lub garnkiem. Pieczemy na średnim ogniu około 5 minut. Po tym czasie ostrożnie obracamy i ponownie dociskamy. Jeżeli szpinak puści wodę, wydłużamy czas podpiekania do jej zredukowania. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych placków.
Krok 4: PODAJEMY TORTILLE
Placki wykładamy na deskę. Czekamy chwilę, a następnie kroimy w trójkąty i podajemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Arancini – kulki ryżowe
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1447 dni temu
To się nazywa pyszne dania! Super z chęcią spróbowałem i wyszło naprawdę suuuper! Do tego Perła, a póxniej deser też z Waszej strony, mega!
odpowiedz