Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • tarkę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLE

Na 3 placki tortilli ścieramy po równo jeden ser halloumi. Następnie na plackach rozkładamy szpinak i ponownie ścieramy drugi ser. Całość posypujemy pieprzem i przykrywamy pozostałymi plackami tortilli.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce.

Krok 3: SMAŻYMY TORTILLE

Na rozgrzaną, suchą patelnię wykładamy jeden przygotowany placek. Z góry dociskamy go talerzem lub garnkiem. Pieczemy na średnim ogniu około 5 minut. Po tym czasie ostrożnie obracamy i ponownie dociskamy. Jeżeli szpinak puści wodę, wydłużamy czas podpiekania do jej zredukowania. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych placków.

Krok 4: PODAJEMY TORTILLE

Placki wykładamy na deskę. Czekamy chwilę, a następnie kroimy w trójkąty i podajemy z sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1138 dni temu
    To się nazywa pyszne dania! Super z chęcią spróbowałem i wyszło naprawdę suuuper! Do tego Perła, a póxniej deser też z Waszej strony, mega!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!