![Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/9414c4d6ce76-874b8b1a5c40-kw34-kinga-paruzel-quesadilla-ze-szpiankiem-i-serem-halloumi-oraz-pikantnym-sosem.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI NA TORTILLE
Na 3 placki tortilli ścieramy po równo jeden ser halloumi. Następnie na plackach rozkładamy szpinak i ponownie ścieramy drugi ser. Całość posypujemy pieprzem i przykrywamy pozostałymi plackami tortilli.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą w miseczce.
Krok 3: SMAŻYMY TORTILLE
Na rozgrzaną, suchą patelnię wykładamy jeden przygotowany placek. Z góry dociskamy go talerzem lub garnkiem. Pieczemy na średnim ogniu około 5 minut. Po tym czasie ostrożnie obracamy i ponownie dociskamy. Jeżeli szpinak puści wodę, wydłużamy czas podpiekania do jej zredukowania. Czynność powtarzamy w przypadku pozostałych placków.
Krok 4: PODAJEMY TORTILLE
Placki wykładamy na deskę. Czekamy chwilę, a następnie kroimy w trójkąty i podajemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
Szarpane boczniaki to fantastyczna, roślinna alternatywa dla tradycyjnego pulled pork. Wypróbuj przepis Kingi na tacos ze świetną surówką z kapusty kiszonej
![Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ae782d3f3356-36c3cec9aeb8-kw16-Wegańskie-tacos-z-szarpanymi-boczniakami-i-surówką-kinga-paruzel.webp)
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
![Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/73f3bca70715-1b58a06e2de1-KW_20_tortilla_z-miesem_weganskim_1250x700.webp)
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
![Chili con carne z wędzonym boczkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/35acd507fc16-dca3e05b9acb-1250x700_KW45_KAROL_CHILI_CON_CARNE_181019_MA_0026_rgb_ok.webp)
Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
Bezglutenowa tortilla, wypełniona aromatyczną wieprzowiną i świeżymi warzywami, to doskonały pomysł na obiad!
![Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/965e5a80dd08-5f92c09044f2-1250x700_KW_14_DARIA_SZARPANA_WIEPRZOWINA_10071_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowa kula z brokułów
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Zupa instant
- Klasyczna sałatka grecka
- Wegetariańskie kanapki
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Szparagi w boczku
- Jogurt
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Carpaccio z pomidorów
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Tarta z botwinką
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Komentarze (1)
1062 dni temu
To się nazywa pyszne dania! Super z chęcią spróbowałem i wyszło naprawdę suuuper! Do tego Perła, a póxniej deser też z Waszej strony, mega!
odpowiedz