Sushi w miseczkach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Sposób przygotowania:

KROK 1: MARYNUJEMY MARCHEWKĘ

Marchewki obieramy i kroimy w cienkie słupki (julienne). Tak przygotowane marchewki przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę soku z limonki i 1 łyżeczkę cukru. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Awokado pozbawiamy pestki i skórki, a miąższ kroimy w cienkie plasterki. Dymkę kroimy w dość cienkie krążki.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Ryż przekładamy do miseczek. Następnie układamy na nim awokado, marchewki i surimi w kształcie krewetek. Majonez mieszamy z pozostałymi 2 łyżkami soku z limonki i 1 łyżeczką cukru. Gotowe miseczki sushi skrapiamy tak przygotowanym sosem i oprószamy suszonymi wodorostami oraz dymką.

WSKAZÓWKA! Jeśli mamy możliwość, miseczki sushi warto udekorować tajską bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!