Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TORTILLE
Przygotowujemy tortille o średnicy około 12 cm. Jeżeli mamy większe, wycinamy z nich krążki w odpowiednim rozmiarze. Na głęboką patelnię wlewamy olei i rozgrzewamy go. Następnie smażymy po kolei wszystkie tortille. By osiągnąć odpowiedni efekt, placek powinien być zanurzony w oleju. Smażymy go przez 1 minutę, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MIĘSO
Na dużą patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażymy ją, aż się zeszkli. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy wołowinę i przyprawy. Wszystko smażymy na patelni, aż mięso nabierze złotej barwy. W następnej kolejności dodajemy pomidory z puszki oraz posiekane oliwki. Całość gotujemy przez około 15 minut, aż sos się zredukuje.
KROK 3: PRZYGOTOWUMEMY TOSTADY
Na tostady rozkładamy usmażone mięso, dodajemy na każdą po łyżce fasoli, pokrojone w kostkę awokado oraz pomidory. Na koniec wszystko posypujemy startym cheddarem i podajemy.
Komentarze (0)