Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Fasolę namaczamy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez 12 godzin.
PRZYGOTUJ:
- urządzenie Monsieur Cuisine
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy urządzenia wkładamy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbki czosnku, suszone pomidory i śliwki. Miksujemy przez 5 sekund na obrotach ustawionych na 7. Szpatułką zgarniamy składniki z boków misy. Dodajemy oliwę. Wybieramy funkcję przypiekania i ustawiamy czas – do 3 minut, obroty – 1, temperaturę – 110°C.
KROK 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI
Do powstałej pasty dodajemy ziele angielskie, słodką wędzoną paprykę, liście laurowe oraz sos sojowy. Smażymy, ustawiając czas – 2 minuty, obroty – 1, temperaturę – 120°C.
KROK 3: GOTUJEMY FASOLĘ
Dodajemy wodę oraz odsączoną fasolę. Całość gotujemy przez 50 minut. Ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 100°C.
KROK 4: DOPRAWIAMY DANIE
Do składników dodajemy pomidory w puszce, koncentrat, majeranek, sól i pieprz. Całość gotujemy jeszcze 20 minut lub do momentu, w którym fasola będzie miękka. Ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 110°C.
Przed podaniem doprawiamy do smaku.
WSKAZÓWKA: Jeżeli zupa jest za mało gęsta, przelewamy ⅔ fasolki po bretońsku do garnka. Pozostałą część miksujemy przez 5 minut, wciskając przycisk funkcji turbo. Zmiksowane składniki dolewamy do garnka. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapki z humusem i fasolkami edamame
Chrupiące pieczywo, aksamitny humus i garść zielonego dobra: fasolka edamame! Proste i pyszne kanapki z 3 składników polecają się na śniadanie, lunch i podwieczorek.
Letnia zupa z fasolką i pulpetami z indyka
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.
Kokosowa sałatka z fasolką szparagową
Brak pomysłu na fasolkę? Przygotuj ją z lekko kwaśnym kokosowym sosem i zaskocz znajomych smakiem Orientu.
Fasolka szparagowa z kurkami i orzechami włoskimi
Zupełnie nowy sposób na przygotowanie pysznej fasolki szparagowej. Podana z kurkami i orzechami zaskoczy smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Słoneczny łosoś
- Etiopski gulasz z kapusty
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Kokosowa sałatka z fasolką szparagową
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Fasolka po bretońsku
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Ciecierzyca po bretońsku
- Kaszotto z młodą kapustą
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Roladki z karpia gotowane na parze
- Naleśniki po austriacku z morelami i lodami waniliowymi
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Śledzie w śmietanie
- Łososiowe fajitas
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
- Podlaskie całuski z jabłkami
- Pieczony kurczak chermoula z warzywami
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Ravioli z dynią
- Koreczki z łososiem
- Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
- Miodowe sezamki ze słonecznikiem
Komentarze (1)
342 dni temu
Dobra !!!!!!!
odpowiedz