
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Fasolę namaczamy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez 12 godzin.
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy urządzenia wkładamy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbki czosnku, suszone pomidory i śliwki. Miksujemy przez 5 sekund na obrotach ustawionych na 7. Szpatułką zgarniamy składniki z boków misy. Dodajemy oliwę. Wybieramy funkcję przypiekania i ustawiamy czas – do 3 minut, obroty – 1, temperaturę – 110°C.
KROK 2: SMAŻYMY SKŁADNIKI
Do powstałej pasty dodajemy ziele angielskie, słodką wędzoną paprykę, liście laurowe oraz sos sojowy. Smażymy, ustawiając czas – 2 minuty, obroty – 1, temperaturę – 120°C.
KROK 3: GOTUJEMY FASOLĘ
Dodajemy wodę oraz odsączoną fasolę. Całość gotujemy przez 50 minut. Ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 100°C.
KROK 4: DOPRAWIAMY DANIE
Do składników dodajemy pomidory w puszce, koncentrat, majeranek, sól i pieprz. Całość gotujemy jeszcze 20 minut lub do momentu, w którym fasola będzie miękka. Ustawiamy obroty – 1, temperaturę – 110°C.
Przed podaniem doprawiamy do smaku.
WSKAZÓWKA: Jeżeli zupa jest za mało gęsta, przelewamy ⅔ fasolki po bretońsku do garnka. Pozostałą część miksujemy przez 5 minut, wciskając przycisk funkcji turbo. Zmiksowane składniki dolewamy do garnka. Mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
872 dni temu
Dobra !!!!!!!
Odpowiedz