Kanapki z humusem i fasolkami edamame

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • durszlak
  • opiekacz lub patelnię
  • tarkę o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ EDAMAME

Fasolkę gotujemy ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku, przelewamy lodowatą wodą, a następnie wyjmujemy fasolki ze strąków.

Krok 2: PODPIEKAMY PIECZYWO

Kromki razowego pieczywa skrapiamy oliwą i podpiekamy z obu stron w opiekaczu lub na suchej patelni. Odkładamy do wystudzenia.

Krok 3: PODAJEMY KANAPKI

Każdą kromkę smarujemy humusem. Na warstwę humusu wykładamy ugotowane fasolki edamame.
Kanapki skrapiamy z wierzchu oliwą. Oprószamy solą, pieprzem oraz skórką otartą z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    142 dni temu
    myślałem że to przepis na humus a to przepis na posmarowanie chleba gotowym humusem xD

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!