
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- durszlak
- opiekacz lub patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ EDAMAME
Fasolkę gotujemy ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku, przelewamy lodowatą wodą, a następnie wyjmujemy fasolki ze strąków.
Krok 2: PODPIEKAMY PIECZYWO
Kromki razowego pieczywa skrapiamy oliwą i podpiekamy z obu stron w opiekaczu lub na suchej patelni. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3: PODAJEMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy humusem. Na warstwę humusu wykładamy ugotowane fasolki edamame.
Kanapki skrapiamy z wierzchu oliwą. Oprószamy solą, pieprzem oraz skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!

Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!

Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.

Zobacz przepisy
na święta
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
483 dni temu
myślałem że to przepis na humus a to przepis na posmarowanie chleba gotowym humusem xD
odpowiedz