Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- durszlak
- opiekacz lub patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ EDAMAME
Fasolkę gotujemy ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku, przelewamy lodowatą wodą, a następnie wyjmujemy fasolki ze strąków.
Krok 2: PODPIEKAMY PIECZYWO
Kromki razowego pieczywa skrapiamy oliwą i podpiekamy z obu stron w opiekaczu lub na suchej patelni. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3: PODAJEMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy humusem. Na warstwę humusu wykładamy ugotowane fasolki edamame.
Kanapki skrapiamy z wierzchu oliwą. Oprószamy solą, pieprzem oraz skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!
Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Chlebek cukiniowy
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
- Pastrami z warzywami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Bajaderka jeżyki
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Napój radości
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
313 dni temu
myślałem że to przepis na humus a to przepis na posmarowanie chleba gotowym humusem xD
odpowiedz