![Kanapki z humusem i fasolkami edamame Kanapki z humusem i fasolkami edamame](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/56c1235a4d17-ee89790f4bf7-kanapki_z_hummusem_i_fasolkami_edamame_1200x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- durszlak
- opiekacz lub patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ EDAMAME
Fasolkę gotujemy ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku, przelewamy lodowatą wodą, a następnie wyjmujemy fasolki ze strąków.
Krok 2: PODPIEKAMY PIECZYWO
Kromki razowego pieczywa skrapiamy oliwą i podpiekamy z obu stron w opiekaczu lub na suchej patelni. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3: PODAJEMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy humusem. Na warstwę humusu wykładamy ugotowane fasolki edamame.
Kanapki skrapiamy z wierzchu oliwą. Oprószamy solą, pieprzem oraz skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!
![Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cfa8a0a6cc8c-aae19d4cf8f7-KW26_Kinga_Lniane-wrapy-z-humusem-i-warzywami_33845_090620_MJ_167685_rgb_ok1.webp)
Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!
![Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ee7c33d632e7-f1a939fb53ca-KW4_Kinga_Paruzel_fit_bajgle_sniadaniowe_1250x700.webp)
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
![Ciabatta z wegańskimi klopsikami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6eb1df33b123-d40c19eda488-1250x700_KW_19_-Ciabata-z-vege-klopsikami_RGB_OK.webp)
Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.
![Warzywa z hummusem i salsą pomidorową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f60f34340ce5-ba4d1d6dcc54-Buntes-Ofengemuese.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Chlebek cukiniowy
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
- Pastrami z warzywami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
- Deser proteinowy à la tiramisu
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Bajaderka jeżyki
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Napój radości
Komentarze (1)
234 dni temu
myślałem że to przepis na humus a to przepis na posmarowanie chleba gotowym humusem xD
odpowiedz