
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- durszlak
- opiekacz lub patelnię
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY FASOLKĘ EDAMAME
Fasolkę gotujemy ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku, przelewamy lodowatą wodą, a następnie wyjmujemy fasolki ze strąków.
Krok 2: PODPIEKAMY PIECZYWO
Kromki razowego pieczywa skrapiamy oliwą i podpiekamy z obu stron w opiekaczu lub na suchej patelni. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3: PODAJEMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy humusem. Na warstwę humusu wykładamy ugotowane fasolki edamame.
Kanapki skrapiamy z wierzchu oliwą. Oprószamy solą, pieprzem oraz skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Bezglutenowe bajgle z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!

Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!

Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
Pieczone warzywa sezonowe, do tego aromatyczny, domowy humus i salsa pomidorowa. Talerz pełen warzyw o doskonałym smaku.

Komentarze (0)