
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy fasolkę szparagową
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 15-18 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odsączamy.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Z włóknistej otoczki trawy cytrynowej wyjmujemy miękki środek i siekamy. Podsmażamy z chili na gorącym oleju przez 1 minutę. Dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą i 0,5 łyżeczki curry. Dusimy przez 1 minutę. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i ewentualnie większą ilością curry. Mieszamy z fasolką.
Krok 3: Sałatkę odstawiamy do przegryzienia się smaków
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oba składniki mieszamy z sałatką. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do przegryzienia się smaków.
Przed podaniem wiórki kokosowe prażymy lekko na patelni bez dodatku tłuszczu. Sałatkę doprawiamy i posypujemy wiórkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledzie po kaszubsku
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)