Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy fasolkę szparagową
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 15-18 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odsączamy.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Z włóknistej otoczki trawy cytrynowej wyjmujemy miękki środek i siekamy. Podsmażamy z chili na gorącym oleju przez 1 minutę. Dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą i 0,5 łyżeczki curry. Dusimy przez 1 minutę. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny i ewentualnie większą ilością curry. Mieszamy z fasolką.
Krok 3: Sałatkę odstawiamy do przegryzienia się smaków
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Paprykę pozbawiamy nasion i kroimy w drobną kostkę. Oba składniki mieszamy z sałatką. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do przegryzienia się smaków.
Przed podaniem wiórki kokosowe prażymy lekko na patelni bez dodatku tłuszczu. Sałatkę doprawiamy i posypujemy wiórkami.
Zobacz podobne
przepisy
Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!
Sałatka z fasolki szparagowej i fety
Pyszne połączenie sera feta z delikatną fasolką szparagową i pomidorami w towarzystwie wyrazistego sosu winegret.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Letnia sałatka szparagowa
- Sorbet z zielonej herbaty i limonki
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Fasolka po bretońsku
- Makaron z łososiem
- Kalafior słodko-kwaśny
- Wegańskie ciasto Leśny Mech
- Pizza arabska z sałatką
- Sernik dyniowy
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Sałatka z topinamburem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Pyzy ziemniaczane
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Stek wołowy z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)